Italok

Gránátalmáspuncs

Gránátalmás puncs

Hozzávalók
600 ml
víz
1 rúd
vanília
6 szem
szegfűszeg
1 db
csillagánizs
2 rúd
fahéj
0.25 db
szerecsendió
200 ml
almalé
100 ml
gránátalmaszörp
100 ml
rum
1 db
gránátalma

Elkészítés

Először a vizet egy lábasba öntjük, és kb. 10 percig forraljuk a vaníliarúddal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal, a fahéjrudakkal és a szerecsendióval. Mikor langyosra hűlt, átkeverjük, majd beleöntjük az almalevet, a gránátalmaszörpöt és a rumot. 

A gránátalmát egy kicsit görgetjük a pulton, hogy a magok könnyebben elváljanak a magháztól. Akkor csináljuk jól, ha apró recsegő hangot ad. Ezután kettévágjuk, és egy mély tál fölött kiütögetjük a magjait, botmixerrel alaposan lezúzzuk, majd az egészet a puncshoz öntjük. Átszűrjük, és jó melegen, poharakba töltve megisszuk!

gránátalmás puncs
Gránátalmás puncs

Ezek is érdekelhetnek:

Almás-karamelles puncs

Karácsonyi puncs

www.streetkitchen.hu

Egy jó forró puncs zseniális lehet a hideg téli napokon. Akár kirándultok, akár a kanapéra dőlve elindítotok egy szuper filmet. Ha esetleg uncsi már a klasszik verzió, akkor pedig itt ez a remek, gránátalmás recept!

Hozzávalók

4 adaghoz
600 ml
víz
1 rúd
vanília
6 szem
szegfűszeg
1 db
csillagánizs
2 rúd
fahéj
0.25 db
szerecsendió
200 ml
almalé
100 ml
gránátalmaszörp
100 ml
rum
1 db
gránátalma

Először a vizet egy lábasba öntjük, és kb. 10 percig forraljuk a vaníliarúddal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal, a fahéjrudakkal és a szerecsendióval. Mikor langyosra hűlt, átkeverjük, majd beleöntjük az almalevet, a gránátalmaszörpöt és a rumot. 

A gránátalmát egy kicsit görgetjük a pulton, hogy a magok könnyebben elváljanak a magháztól. Akkor csináljuk jól, ha apró recsegő hangot ad. Ezután kettévágjuk, és egy mély tál fölött kiütögetjük a magjait, botmixerrel alaposan lezúzzuk, majd az egészet a puncshoz öntjük. Átszűrjük, és jó melegen, poharakba töltve megisszuk!

gránátalmás puncs
Gránátalmás puncs

Ezek is érdekelhetnek:

Almás-karamelles puncs

Karácsonyi puncs

Ha tetszett a Gránátalmás puncs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept