Hirdetés

Karácsonyi puncs

Hozzávalók

4
személyre
700 ml vörösáfonyalé
300 ml feketeszederlé
500 ml víz
5 ek méz
5 ek barna cukor
100 ml rum
1 tk kínai ötfűszer keverék
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
0.25 szerecsendió
2 cm-es friss gyömbér felszeletelve
1 db narancs cikkekre vágva
1 db lime leve
2 ek szárított vörösáfonya

A díszítéshez

citrom
cukor
Hirdetés

Karácsonyi puncs

Legfőképp az angolszász kultúrában jellemző ez a gyümölcsös, legtöbbször rummal készült, fűszeres ital. :D Reméljük, hogy most télen beújítotok és néha lecserélitek a napi forralt bor adagotokat erre a puncsra.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
700 ml vörösáfonyalé
300 ml feketeszederlé
500 ml víz
5 ek méz
5 ek barna cukor
100 ml rum
1 tk kínai ötfűszer keverék
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
0.25 szerecsendió
2 cm-es friss gyömbér felszeletelve
1 db narancs cikkekre vágva
1 db lime leve
2 ek szárított vörösáfonya

A díszítéshez

citrom
cukor

A rum kivételével az összes hozzávalót össszeforraljuk, majd lassú tűzön max. 10 percig főzzük. Beleöntjük a rumot és elzárjuk, majd leszűrjük. A poharak peremét citromlével benedvesítjük és cukorba mártjuk, majd ebben kínáljuk a puncsot.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások