Hozzávalók
- 700 g sütőtök
- 2 ek méz
- 300 ml víz
- 80 g barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
- 700 g sütőtök
- 2 ek méz
- 300 ml víz
- 80 g barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- pár csepp citromlé
A sütőtököt megpucoljuk, kis darabokra vágjuk, megkenjük a mézzel, és 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ekkor leturmixoljuk a vízzel, és átpasszírozzuk egy szitán egy gyorsforralóba. Belerakjuk a fűszereket, a cukrot és a citromlevet, és addig rotyogatjuk, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Üvegekbe töltjük, és kész is.
Ha tetszett a sütőtökös pite szirup receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!