Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Téli sangria

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+
1 üveg száraz vörösbor
500 ml víz
1 db alma
1 db körte
3 db mandarin
3 db narancs
2 db lime

A cukorsziruphoz

150 g víz
100 g barna cukor
5 ek méz
2 db fahéjrúd
5 - 6 szem fekete bors
3 szem szegfűszeg
1 szem csillagánizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Téli sangria

Sangriát nem csak nyáron lehet inni. Ha felturbózzátok téliesebb fűszerekkel és gyümölcsökkel, akkor mindenképpen egy izgibb variációt kaptok és ebből kiindulva igazából az összes évszakban más-más sangriát ihattok! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+
1 üveg száraz vörösbor
500 ml víz
1 db alma
1 db körte
3 db mandarin
3 db narancs
2 db lime

A cukorsziruphoz

150 g víz
100 g barna cukor
5 ek méz
2 db fahéjrúd
5 - 6 szem fekete bors
3 szem szegfűszeg
1 szem csillagánizs
Bevásárlólistához adom

A sziruphoz a vizet, cukrot, mézet egy lábosban felforraljuk. Beledobjuk a fűszereket és 6-7 percig rotyogtatjuk, amíg picit sűrűbb állaga nem lesz, majd hagyjuk kihűlni. Lereszeljük 1 narancs, 1 lime és 1 mandarin héját. Egy másik edényben összekeverjük a vizet, bort és 2 lime levét.

Az almát, körtét, 1 mandarint  és 1 narancsot vékonyan felszeletelünk, madj ezt is beledobjuk. Belerakjuk a gyümölcsök reszelt héját, belefacsarjuk 2 narancs és 1 mandarin levét és felöntjük a sziruppal. Felforralva és hidegen tálalva is nagyon finom.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások