Hirdetés
Karácsonyi menü

2 brutál finom popcorn házilag

Hozzávalók

kétszer
2
adaghoz
+

Sajtos-fűszeres

2 dl pattogatni való kukoricaszem
2 ek olívaolaj (vagy étolaj)
50 g vaj
Só, bors, füstöltpaprika
50 g reszelt parmezán

Karamellás

2 dl pattogatni való kukoricaszem
2 ek étolaj
120 g vaj
30 dkg cukor
½ tk só
½ tk szódabikarbóna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

2 brutál finom popcorn házilag

Az egy dolog, hogy otthon maradtatok és mozi helyett inkább letöltöttetek egy filmet, ezzel nincs semmi gond. Na de hogy drága, gagyi, pálmazsíros popcornt egyetek a film mellé? Szó sem lehet róla, inkább próbáljátok ki ezeket a házi popcornokat, ígérjük nem fogjátok megbánni. Ja és a nachost se hagyjátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

kétszer
2
adaghoz
+

Sajtos-fűszeres

2 dl pattogatni való kukoricaszem
2 ek olívaolaj (vagy étolaj)
50 g vaj
Só, bors, füstöltpaprika
50 g reszelt parmezán

Karamellás

2 dl pattogatni való kukoricaszem
2 ek étolaj
120 g vaj
30 dkg cukor
½ tk só
½ tk szódabikarbóna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Sajtos-fűszeres

Egy nagy lábasba beleöntjük az olajat és egy mokkáskanálnyi sót. Hevíteni kezdjük és hozzáadjuk a kukoricát. Addig kevergetjük, míg az első szemek ki nem pattannak. Ekkor lefedjük a lábast és gyakran átrázva addig pattogtatjuk a szemeket, míg el nem némul a pattogás. Elzárjuk a lángot, a forró popcornt kiöntjük egy tálba, a lábasba pedig bedobjuk a vajat. Ha megolvadt, visszaöntjük a popcorn, fűszerezzük, rászórjuk a reszelt parmezánt és az egészet alaposan átforgatjuk. Kész!

pop.jpg

Karamellás

A popcornt kipattogtatjuk a fenti módon és kiöntjük egy tálba. A vajat felolvasztjuk egy akkora edényben, amiben majd az egész popcorn mennyiséget át tudjuk forgatni. Az olvadt vajhoz adjuk a cukrot, és átkeverés után néha a lábost átmozgatva hagyjuk felolvadni. Ha a cukor olvadni és karamellizálódni kezd, intenzíven kevergetni kezdjük, hogy az elején még különálló vajjal homogén krémet alkosson. Ekkor hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, gyorsan átkeverjük, végül ráöntjük a popcornt is. Összekeverjük az egészet úgy, hogy mindenhol bevonja a karamell a kukoricaszemeket. Az egészet kiterítjük egy tepsibe, hagyjuk kihűlni, majd kis darabokra tördeljük és megesszük az egészet a film első 15 percében.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások