Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre (8 kisebb pizzához)
+
650 g langyos víz
20 g élesztő
20 g cukor
1 kg pizzaliszt (00-ás liszt) , ha ez nincs, akkor BL-80-as kenyérliszt
20 g só
1 ek olívaolaj

A villám pizzaszószhoz

500 g ALDI CARLONI passzírozott paradicsom (passata)
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk szárított oregánó
3 ek olívaolaj

A feltéthez

1 darab parmezán
150 g főtt sonka
100 g pármai sonka
2 csomag mozzarella
1 marék fekete olajbogyó
1 csokor friss bazsalikom
1 zacskó rukkola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes grillezett pizza

Ha eddig még nem tettétek volna, akkor most aztán már tényleg itt az ideje, hogy beizzítsátok a grillt, ez a kaja ugyanis nem várhat tovább! A grillezett pizzával egyetlen gond van csak: tuti, hogy nem tudtok belőle eleget csinálni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
39
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre (8 kisebb pizzához)
+
650 g langyos víz
20 g élesztő
20 g cukor
1 kg pizzaliszt (00-ás liszt) , ha ez nincs, akkor BL-80-as kenyérliszt
20 g só
1 ek olívaolaj

A villám pizzaszószhoz

500 g ALDI CARLONI passzírozott paradicsom (passata)
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk szárított oregánó
3 ek olívaolaj

A feltéthez

1 darab parmezán
150 g főtt sonka
100 g pármai sonka
2 csomag mozzarella
1 marék fekete olajbogyó
1 csokor friss bazsalikom
1 zacskó rukkola
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pizzatésztához a langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. Ennél a receptnél fontosak a mennyiségek, ezért azt javaslom, hogy a vizet is grammra mérjétek ki (ezért adtam meg én is így)! Az egészet elkeverjük, és félrerakjuk 5 percre. Közben a lisztet is kimérjük egy robotgép keverőtáljába (pro tipp: gyakran az 1 kilós liszt valójában csak 960-970 gramm, ilyenkor azt ki kell pótolni!), hozzáadjuk a sót és az olívaolajat, és hozzáöntjük az élesztős-cukros vizet. Először lassan, aztán ha összeállt a tészta, egészen gyors fokozaton dagasztjuk legalább 10, de inkább 15 percig. 

A kész tésztát egy kevés olívaolajjal kikent zacskóba dobjuk, elkötjük a zacskót úgy, hogy maradjon benne levegő, és az egészet berakjuk a hűtőbe. Legalább 6 órát kelesztjük, de akár két napot is lehet így tárolni a hűtőben. Felhasználás előtt kivesszük a tésztát, és hagyjuk még a zacskóban legalább 3 órát, hogy teljesen felmelegedjen és kicsit meglágyuljon. Sütés előtt kiborítjuk egy alaposan belisztezett deszkára, lisztes kézzel óvatosan megformázzuk, és 8 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik darabból kis gömböket csinálunk, és letakarjuk őket egy nedves konyharuhával. 

A pizzaszószhoz egyszerűen befűszerezzük a hozzávalókkal a passatát úgy, hogy jó intenzív íze legyen, és kész is, nem kell főzni! 

A tökéletes grillezett pizza

A nagy kérdés a grill hőmérséklete, erre nem tudok pontos szabályt mondani. Izzítsátok be, és amikor már nem elviselhetetlenül forró, de még nem bírjátok nagyon felette tartani a kezeteket, dobjatok fel a rácsra egy pizzát, és teszteljétek. A menet a következő: egy bucit kicsit szétnyomkodunk a deszkán, majd kézbe véve a szélénél fogva úgy forgatjuk, hogy a saját súlyától kerekre nyúljon. Nem kell ráparázni, mert 1. nem baj, ha nem kerek, 2. egyre jobban fog menni. Locsolunk rá egy kis olívaolajat, elsimítjuk a felületén, és ezzel az olajos felével lefelé rádobjuk a rácsra. Ha van lecsukható fedele a grilleteknek, zárjátok le fél percre. Akkor jó, ha szép hólyagok kezdenek el emelkedni a tészta felszínén, alánézve pedig a grillrács nyomai erősen látszódnak rajta, akár itt-ott kicsit meg is éghet! Ekkor kell olívaolajat locsolni a pizza tetejére, és így megfordítani egy lapáttal. 

A sült felére mehet közben a pizzaszósz (kicsit forró lesz, vigyázzatok!), parmezán, sonka, mozzarella, bármilyen feltét, amit szerettek. Ha a másik fele is lepirult, kapjátok le a tűzről, szórjatok rá bazsalikomot, locsoljátok meg egy kis olívaolajjal, és kész is vagytok. 

Ha tetszett a tökéletes grillezett pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások