Arancini, az olasz csúcs street food

Hozzávalók

4
főre
+

A rizottóhoz

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár arborio rizs (300 g)
bors
150 ml száraz fehérbor
800 ml alaplé vagy víz
1 nagy marék reszelt parmezán
½ csokor bazsalikom

Az arancini formázásához

1 nagy marék fehér cheddar sajt
olívabogyó
mini mozzarella
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
1 db kisebb chili
1 ek reszelt parmezán
1 konzerv darabolt paradicsom
1 csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Arancini, az olasz csúcs street food

Azt tudjuk, hogy egy gondosan elkészített rizottó a világ legfinomabb ételei között van, de nem szabad ám ennyivel megelégednünk. Formázzunk belőle golyókat, panírozzuk be és rántsuk ki őket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A rizottóhoz

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár arborio rizs (300 g)
bors
150 ml száraz fehérbor
800 ml alaplé vagy víz
1 nagy marék reszelt parmezán
½ csokor bazsalikom

Az arancini formázásához

1 nagy marék fehér cheddar sajt
olívabogyó
mini mozzarella
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
1 db kisebb chili
1 ek reszelt parmezán
1 konzerv darabolt paradicsom
1 csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rizottóhoz egy serpenyőbe öntjük az olajat és elkezdjük megdinsztelni rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst és pár percig kevergetjük, hogy opálossá váljon. Ekkor mehet hozzá a fehérbor fele, majd amikor ezt magába szívta jöhet a maradék bor és kevés víz vagy alaplé. Folyamatosan kevergetve, és  fokozatosan adagolva hozzá a folyadékot, krémesre főzzük a rizottót. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a parmezánt, a főzés végén pedig az apróra vágott bazsalikomleveleket. Mikor kész, hagyjuk kihűlni és berakjuk a hűtőbe 1-2 órára, de még jobb ha egy egész éjszakát állni hagyjuk.

Másnap kivesszük a rizottót a hűtőből, hozzákeverjük a reszelt cheddart, kiveszünk egy egy diónyi mennyiséget a masszából, a közepébe nyomunk egy-egy olívabogyót vagy mozzarellát és golyót formázunk belőlük. A  golyókat bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk őket és bő, forró olajban kisütjük.

A mártogatóshoz kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott chilipaprikát, a paradicsom konzervet és a parmezánt és 10-15 perc alatt összefőzzük, a végén mehet bele a felaprított bazsalikom. A kisült arancinit a paradicsomos mártogatóssal tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások