Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A mártáshoz

150 g ketchup
1 ek Worcestershire szósz
2 tk borecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 - 2 tk chili szósz
1 tk curry por
1 tk méz
bors

A tálaláshoz

curry por
40 dkg mirelt krumpli
4 db fűszeres, nem paprikás grillkolbász vagy sütőkolbász
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Berlin ikonikus kajája: a currywurst

A currywurst a világon a legegyszerűbb streed food kaja, ami annyira népszerű Berlinben, hogy még saját múzeuma is van! Ha rajongtok a kolbászokért, meg mindenért, ami junk, akkor jó hírünk van: nem kell Berlinbe utaznotok, ugyanis meghoztuk a tökéletes és hamisíthatatlan currywurst receptjét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A mártáshoz

150 g ketchup
1 ek Worcestershire szósz
2 tk borecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 - 2 tk chili szósz
1 tk curry por
1 tk méz
bors

A tálaláshoz

curry por
40 dkg mirelt krumpli
4 db fűszeres, nem paprikás grillkolbász vagy sütőkolbász
Bevásárlólistához adom

Elsőként a mirelit krumplit betesszük a sütőbe, így még az étel többi részét összeállítjuk, ez el is készül. A szószhoz egy keverőtálban összekeverjük a ketchupot, a Worcestershire szószt, a chili szószt, a mézet. Sózzuk, borsozzuk belerakjuk a zúzott fokhagymát, az ecetet, a curry port és az egészet jól összekeverjük.

Egy forró serpenyőben egy kevés olajon a kolbászokat megsütjük, majd felkarikázzuk. Jöhet is a tálalás: a felkarikázott kolbászkákat nyakon öntjük a szósszal, megszórjuk curry porral és mellé halmozzuk a sült krumplit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások