Hozzávalók
- 300 g makaróni tészta
- 150 g cheddar sajt
- 125 g edami sajt
- 100 g mozzarella
A besamelhez:
- 40 g liszt
- 40 ml vaj
- 400 ml tej
- frissen őrölt szerecsendió
- 2 tk fokhagymagranulátum
- só, bors
A tetejére
- 1 db nagy paradicsom
- 100 g mozzarella
Caprese mac and cheese
Hozzávalók
- 300 g makaróni tészta
- 150 g cheddar sajt
- 125 g edami sajt
- 100 g mozzarella
A besamelhez:
- 40 g liszt
- 40 ml vaj
- 400 ml tej
- frissen őrölt szerecsendió
- 2 tk fokhagymagranulátum
- só, bors
A tetejére
- 1 db nagy paradicsom
- 100 g mozzarella
Megfőzzük a tésztát, félkeményre. Egy lábasban elkészítjük a besamelt: a vajon a lisztet picit megfuttatjuk, felöntjük a tejjel és egy habverővel csomómentesre keverjük, majd fűszerezzük. Levesszük a lángot, a sajtokat lereszeljük és belerakjuk a mártásba. Összekeverjük és ha felolvadt elzárjuk. Hozzáadjuk az előfőzött tésztát és beleöntjük egy tepsibe. Rátépkedjük a mozzarellát, felszeleteljük a paradicsomot és azt is rádobjuk. Előmelegített 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt picit rápirul.