Hirdetés

Caprese mac and cheese

Hozzávalók

2
főre
+
300 g makaróni tészta
150 g cheddar sajt
125 g edami sajt
100 g mozzarella

A besamelhez:

40 g liszt
40 ml vaj
400 ml tej
frissen őrölt szerecsendió
2 tk fokhagymagranulátum
só, bors

A tetejére

1 db nagy paradicsom
100 g mozzarella
Hirdetés

Caprese mac and cheese

Mindenki ismeri a hagyományos mac and cheese-t, hiszen teljesen alap kaja. Ebben a receptben kicsit olaszos irányt vettünk, felturbóztuk rengeteg mozzarellával és paradicsommal, ahogyan a caprese salátában :D Jó hír, hogy nem kell hozzá salátát enni, mert már eleve benne van a kajában! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g makaróni tészta
150 g cheddar sajt
125 g edami sajt
100 g mozzarella

A besamelhez:

40 g liszt
40 ml vaj
400 ml tej
frissen őrölt szerecsendió
2 tk fokhagymagranulátum
só, bors

A tetejére

1 db nagy paradicsom
100 g mozzarella

Megfőzzük a tésztát, félkeményre. Egy lábasban elkészítjük a besamelt: a vajon a lisztet picit megfuttatjuk, felöntjük a tejjel és egy habverővel csomómentesre keverjük, majd fűszerezzük. Levesszük a lángot, a sajtokat lereszeljük és belerakjuk a mártásba. Összekeverjük és ha felolvadt elzárjuk. Hozzáadjuk az előfőzött tésztát és beleöntjük egy tepsibe. Rátépkedjük a mozzarellát, felszeleteljük a paradicsomot és azt is rádobjuk. Előmelegített 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt picit rápirul.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások