Hozzávalók
A chipshez
- 250 g csicseriborsóliszt
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk Cayenne-bors
- 100 ml víz
- 3 ek olívaolaj
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 150 g pirított, sótlan kesudió
- 50 ml víz
- 3 ek szójaszósz
- 1 db lime leve
- ½ db lime héja
- 1 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
Hozzávalók
A chipshez
- 250 g csicseriborsóliszt
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk Cayenne-bors
- 100 ml víz
- 3 ek olívaolaj
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 150 g pirított, sótlan kesudió
- 50 ml víz
- 3 ek szójaszósz
- 1 db lime leve
- ½ db lime héja
- 1 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, enyhén beolajozzuk a kezünket is, hogy könnyebben összeálljon a tészta, majd beleöntjük a vizet és az olajat, és tésztát gyúrunk belőle. Ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. Enyhén kiolajozott tálban lefedve 20 percet pihentetjük.
Ezután 2 sütőpapírt enyhén kiolajozunk, és a papírok közé rakjuk a tésztát, majd olyan nagyságúra nyújtjuk, mint a sütőpapír. Leszedjük a felső papírt, és így hagyjuk állni 10 percet.
Közben a mártogatóshoz először megcsináljuk a kesuvajat: a kesudiót egy aprítógépbe tesszük, és alaposan lezúzzuk. Amikor már annyira apró, hogy alig viszi a gép, beleöntjük a vizet, és további 1-2 percig krémesítjük. Ekkor belerakjuk a többi hozzávalót is, és szép krémesre zúzzuk az egészet.
A pihentetett tésztát háromszög alakúra vágjuk egy pizzavágóval, és közepesen meleg, bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és megvárjuk, hogy kihűljön, ekkor lesz ropogós. A chipset a mártással tálaljuk.
Ha tetszett a csicseriborsóchips kesuvajas mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!