Hozzávalók
- 3 db tojás
- 500 g BL 80 liszt
- ½00 l tej
- 60 g vaj
- egy kevés só
- 200 g cukor
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
a rántott csirkecombhoz
- 1 db csirkecomb
- só, bors
- liszt
- 2 db tojás
- Kukoricadara (fűszerekkel felturbózva)
- Olaj
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 500 g bl 80 liszt
- ½00 l tej
- 60 g vaj
- egy kevés só
- 200 g cukor
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
a rántott csirkecombhoz
- 1 db csirkecomb
- só, bors
- liszt
- 2 db tojás
- kukoricadara (fűszerekkel felturbózva)
- olaj
Amerika falatozóiban járva tehát ne féljetek vaníliafagyis, gofris csirkét kérni, mert egyrészt nem fognak hülyének nézni, másrészt garantáljuk, hogy az ízekkel sem lesznek problémák. A sós, fűszeres rántott csirkecomb okozta eufória után jön a jéghideg fagylalt, és a mézédes juharszirup, valamint a világ legfinomabb gofrija… Ízbomba, na.
Mindenekelőtt következzék a tökéletes gofri receptje. Ezt írjátok fel a kockás füzetecskétekbe, én mondom sokszor fog még jól jönni.
A vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a cukrot habosra keverjük egy habverővel, vagy egy botmixerrel. A tejet, a lisztet váltakozva, részletekben hozzá adagoljuk, úgy ,hogy a folyamatos keverés közben figyeljünk rá hogy a tészta mindig csomómentes legyen. Keverjünk hozzá egy csipet sót, és a csomag sütőport.
A gofrisütőt melegítsük fel, majd olajozzuk be a sütőfelületet, hogy a gofrijaink ne tapadjanak oda.
A sütés idő a sütő teljesítményétől függ: a videóban látható II. világháborús darab 1 perc alatt készíti el a kis drágákat, míg egy háztartási modellben kb 4-6 percre van szükség a tökéletes végeredményhez.
A csirke:
A combokat sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben, megfürdőztetjük őket felvert tojásban, végül pedig egy fűszeres kukoricadara keverékbe hajítjuk őket. Ez a keverék nálunk szerecsendiót, és chili-pelyhet tartalmazott, de bármilyen fűszerrel kísérletezhettek. Ha ez megvan, mehetnek is a 200 fokos olajba, ahol kb. 8 perc alatt szépen meg is sülnek. Vegyétek ki, helyezzétek őket egy itatóspapírra. A gofrira jöhet két gombóc vaníliafagyi, rá a csirkecomb, végül pedig az egészet öntsétek nyakon egy jó nagy adag juharsziruppal. A legelvetemültebbek porcukorral is próbálkozhatnak, a lényeg, hogy a sós, forró és fűszeres ízek fognak találkozni a hideg fagyival és a mézédes juharsziruppal. Csináljátok meg, és küldjetek be róla fotót!
Az előző amerikai őrültséget, a corn dogot láttátok már? Nézzétek, süssétek, egyétek.