Hirdetés

Egészben sült hagyma sörtésztában

Hozzávalók

Hozzávalók
3
db nagyobb hagymához
3 nagy fej vöröshagyma
bő olaj sütéshez

A sörtésztához:

250 ml világos sör
130 g liszt
50 g keményítő
1 mk sütőpor

A fűszeres liszthez:

100 g liszt
1 mk oregánó
1 mk bazsalikom
só,bors

A mártogatóshoz:

200 ml tejföl
2 mk sriracha
Hirdetés

Egészben sült hagyma sörtésztában

Ha szeretitek a rántott hagymakarikát, mindenképpen próbáljátok ki egészben sütve, sörtésztában! Ezzel a tejfölös cuccal pedig zseniális! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
3
db nagyobb hagymához
3 nagy fej vöröshagyma
bő olaj sütéshez

A sörtésztához:

250 ml világos sör
130 g liszt
50 g keményítő
1 mk sütőpor

A fűszeres liszthez:

100 g liszt
1 mk oregánó
1 mk bazsalikom
só,bors

A mártogatóshoz:

200 ml tejföl
2 mk sriracha

A sörtésztához összekeverjük a hozzávalókat. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A hagymákat meghámozzuk úgy, hogy a hagymák alsó, gyökeres részét jól megmossuk de nem vágjuk le (ez fogja összetartani a hagymát). Cikkekre vágjuk a hagymákat, vigyázva hogy alul ne vágjuk át teljesen őket, majd kézzel kicsit széthúzogatjuk a hagymacikkeket. Óvatosan beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, majd a sörtésztába. Egy kanállal, beleöntögetjük a tésztát a hagymacikkek közé is, majd újabb lisztréteg kerül rá. Bő, forró olajban ropogósra sütjük a hagymákat.  A mártogatós hozzávalóit összekeverjük és ebbe mártjuk a cikkelyek mentén letépett hagymaszeleteket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások