Hirdetés
Karácsonyi menü

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A tésztához

300 ml meleg víz
4 g szárított élesztő
40 ml olívaolaj
500 g pizzaliszt vagy sima liszt
15 g só
1 db tojás

A töltelékhez

500 g csirkemell
2 db babérlevél
só, bors
alaplé vagy víz
100 g vörös cheddar
250 g tejföl
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 csipet Cayenne-bors
1 csipet currypor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat

Ez a klassz csirkés-sajtos partifalat nagy kedvencetek lesz, ha gyakran jönnek hozzátok a rokonok, haverok, mert nagyon könnyű összedobni, és a közös tunkolás igazi fénypontja lesz a bulinak. Most a denevér képében egy kis halloweeni dekorációt kapott, de ezt variáljátok kedvetekre az alkalomhoz illően!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A tésztához

300 ml meleg víz
4 g szárított élesztő
40 ml olívaolaj
500 g pizzaliszt vagy sima liszt
15 g só
1 db tojás

A töltelékhez

500 g csirkemell
2 db babérlevél
só, bors
alaplé vagy víz
100 g vörös cheddar
250 g tejföl
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 csipet Cayenne-bors
1 csipet currypor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kelt tésztához a vízben elkeverjük az élesztőt, beleöntjük az olajat. Hagyjuk egy kicsit állni. A keverőtálba rakjuk a lisztet, és elkezdjük összekeverni az élesztős keverékkel. Ha nagyjából összeállt a tészta, a sót is hozzáadjuk, és az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk 1 órát kelni.

Közben a csirkemellet nagy darabokra vágjuk, egy lábasba rakjuk a babérlevéllel együtt, borsozzuk, és annyi alaplével vagy vízzel öntjük fel, ami 2 cm-rel ellepi. Ha vizet használtunk, sózzuk meg egy kicsit. Kb. fél órán át főzzük, hogy a hús szálaira essen a főzés után. Ezután kiszedjük és egy villával szálaira szedjük.

A cheddart lereszeljük, és egy gyorsforralóba rajuk a tejföllel, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a Cayenne-borssal és a curryvel. Elkeverjük, összerottyantjuk, majd belerakjuk a csirkét, és elzárjuk.

Ha megkelt a tészta, és a mártogatós is kész, a tésztát egy enyhén lisztezett deszkára borítjuk, majd félretesszük az ¼ részét, a nagyobb részt pedig szép gombóccá gyúrjuk. Kb. 16-18 darab egyenlő gombócot formázunk belőle, és belerakjuk egy olyan serpenyőbe, amit a sütőben is tudunk sütni, egymás mellé, a széléhez. Letakarjuk, és 15 percet állni hagyjuk. 

Közben a maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és késsel 2 nagyobb, 1 kisebb háromszög és egy száj formát vágunk belőle. A megkelt tészta közepébe kanalazzuk a sajtos-csirkés mártogatóst, rárakjuk a kivágott tésztarészeket, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje, ez kb. 25 perc. Ha megsült, kivesszük és a serpenyőben tálaljuk.

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások