Hirdetés
Karácsonyi menü

Ilyet még tuti nem ettetek: bemutatjuk az ír nachost

Hozzávalók

2
személyre
+
600 g burgonya (sárga héjú)
2 ek szárított rozmaring és kakukkfű
100 g szeletelt bacon
100 g görög joghurt
100 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
75 g koktélpari
2 szál újhagyma
friss koriander
50 g savanyított jalapeno
100 g cheddar sajt
olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Ilyet még tuti nem ettetek: bemutatjuk az ír nachost

Szerintetek eljön egyszer az az idő, amikor ilyen ír nachost lehet majd kérni a mozikban? Hááát mi inkább nem várnánk addig, szóval elhoztuk nektek Jancsa Jani ütős receptjét, amiben nem elég, hogy a burgonyák koncentrikus köröket alkotnak, de még meg is vannak pakolva mindenféle finom cuccal. Érdemes kipróbálni, mert jóval többet nyújt, mint egy sima nachos chips+sajtszósz kombó.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
600 g burgonya (sárga héjú)
2 ek szárított rozmaring és kakukkfű
100 g szeletelt bacon
100 g görög joghurt
100 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
75 g koktélpari
2 szál újhagyma
friss koriander
50 g savanyított jalapeno
100 g cheddar sajt
olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A burgonyákat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és mehetnek bele egy nagyobb edénybe, ahol olívaolajjal és a szárított zöldfűszerekkel, valamint sóval és borssal összeforgatjuk. Ezek után egy sütőpapírral bélelt tepsire mennek egyesével egymás mellé, majd 230 fokon 20-25 percig sütjük őket. Ha elkészültek, megvárjuk míg kihűlnek, közben bacont sütünk: két sütőpapír közé tesszük a szeleteket, és 175 fokon sütjük őket 15 percig.

Fotó: Szilágyi Nóra

Ha a burgonyák kihűltek, áttesszük őket egy közepes méretű (15-20 cm átmérőjű) laposabb kör alakú tepsi jellegű edénybe/fémtálba úgy, hogy koncentrikus köröket alkossanak. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, megy rá a bacon, majd mehet vissza a sütőbe 200 fok, felső grillre, hogy ráolvadjon a sajt. Vigyázzunk, hogy a bacon ne égjen eközben meg! Ha megolvadt a sajt, készen is vagyunk. A görög joghurtot és a tejfölt összekeverjük, megy bele egy gerezd átnyomott fokhagyma, és ezzel díszítjük a nachost, csakúgy, mint a félbevágott koktélparadicsomokkal, apróra vágott újhagymával, és ízlés szerint savanyított jalapenoval és friss korianderrel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások