Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A lángoshoz

500 g pizzaliszt
25 g élesztő
1 ek cukor
300 ml víz
1 ek olaj

A lecsóhoz

100 g húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
1 kg lecsó paprika
500 g paradicsom
2 db virsli
só, bors
1 ek pirospaprika

A fokhagymás tejfölhöz

200 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lecsóval töltött lángos

Jöhet egy jó kis lecsóval töltött lángos? A lecsó szezon még javában tart, sőt most éli legszebb napjait! Így aztán minden okotok megvan rá, hogy készítsetek egy TÖKÉLETES lecsót, amit fogtok és egy virsli társaságában beletöltötök egy szintén TÖKÉLETES lángosba. Hajrá-hajrá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A lángoshoz

500 g pizzaliszt
25 g élesztő
1 ek cukor
300 ml víz
1 ek olaj

A lecsóhoz

100 g húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
1 kg lecsó paprika
500 g paradicsom
2 db virsli
só, bors
1 ek pirospaprika

A fokhagymás tejfölhöz

200 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Elsőként a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és egy órán át kelesztjük.

Fotó: Fördős Peti

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk majd mehet bele a paprika és a paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával fűszerezzük. Rotyogtatjuk addig míg nagyjából elfő a leve, hogy ne áztassa szét majd a lángost.

A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát.  A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük. A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások