Hozzávalók
A tésztához
- 15 g élesztő
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml langyos víz
- 500 g pizzaliszt
- só
A feltéthez
- 300 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 nagy csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g parasztkolbász
- 1 db hegyes erős paprika
- 3 fej lila hagyma
- 200 g trappista sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 15 g élesztő
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml langyos víz
- 500 g pizzaliszt
- só
A feltéthez
- 300 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 nagy csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g parasztkolbász
- 1 db hegyes erős paprika
- 3 fej lila hagyma
- 200 g trappista sajt
A magyaros pizza elkészítéséhez először a tésztát kell begyúrnunk. Ehhez az élesztőt és az olajat elkeverjük a langyos vízben, majd a sóval elkevert lisztbe öntjük, és alaposan kidagasztjuk. Fényes, az edény falától elváló tésztát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 60 percig, hogy a duplájára nőjön.
Közben a paradicsomkonzervet összekeverjük a sóval és a zúzott fokhagymával, a kolbászt, a paprikát és a lila hagymát vékonyan karikákra vágjuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük a lehető legmelegebbre, ez nálunk 230 fok.
A megkelt tésztát kettéosztjuk, és erősen lisztezett felületen, olajozott kézzel 3-4 mm vékony, kerek formára nyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósz felével, rászórjuk a sajt negyedét, ráhalmozzuk a kolbászt, a paprikát, a lila hagymát, és egy újabb negyed rész sajttal is megszórjuk.
Egy nagy gáztepsit beteszünk a sütőbe, hogy felforrósodjon, majd egy nagy lapát segítségével rárakjuk az előkészített pizzát, és kb. 12 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a másikkal is (egyszerre azért nem érdemes, mert az alulra helyezett pizza nem pirul meg kellőképpen).
- Elkészítési idő: kb. 90 perc
Ha tetszett a magyaros pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a pizzareceptek is érdekelhetnek:
Pizza e fichi – római fehér fügés pizza