Hirdetés

Palacsintatésztába mártott bacon - a legkirályabb junk kaja

Hozzávalók

12 - 14
darabhoz
+
6 - 7 szelet bacon
200 g liszt
2 ek porcukor
1 csapott ek sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
250 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Palacsintatésztába mártott bacon - a legkirályabb junk kaja

Ha találkoztatok már amcsi reggelikkel, vagy esetleg Jancsa Jani némelyik receptjével, ahol a bacon sütin jelenik meg mondjuk, akkor ettől sem fogjátok forgatni a szemeiteket. Mi már itt megedződtünk, úgyhogy lehet ezért, de eléggé szerettük ezt az amerikai, pufi palacsintatésztába sütött, pirított bacont. Ha van kis időtök, próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 14
darabhoz
+
6 - 7 szelet bacon
200 g liszt
2 ek porcukor
1 csapott ek sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
250 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bacon-szeleteket egy sütőpapíros tepsire fektetjük, rárakunk egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek (ezzel szép simára fognak sülni a szalonnák). 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 12-13 percre, majd kivesszük őket, és megnézzük, szép pirultak lettek-e, ha nem, még pár percre visszadobjuk a sütőbe őket.

A rántott bacon tálalása

A baconöket papírtörlőre szedjük, majd félbetörjük őket. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, tojást és tejet csomómentesre keverjük. A sült bacondarabokat belemártjuk a palacsintatésztába és serpenyőben, közepes lángon pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. Ha kicsit kevés lenne a rátapadt tészta, mikor belerakjuk a serpenyőbe egy kanállal rakhatunk rá még keveset. Ha kedvünk tartja, a megsült palacsintákat leönthetjük juharsziruppal.

Ha tetszett a palacsintatésztába forgatott bacon, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások