Hozzávalók
- 400 g főtt burgonya
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- 50 g reszelt parmezán
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
- ½ - 1 l olaj
A fokhagymás tejfölhöz
- 1 doboz tejföl ((kicsi))
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók
- 400 g főtt burgonya
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- 50 g reszelt parmezán
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
- ½ - 1 l olaj
A fokhagymás tejfölhöz
- 1 doboz tejföl ((kicsi))
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A főtt burgonyát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a parmezánt, a sót, a borsot, az aprított petrezselymet, és összedolgozzuk. Vigyázzunk, ne gyúrjuk nagyon sokáig, mert akkor nem lesz laza a tésztánk. Ha ezzel megvagyunk, egy enyhén lisztezett deszkán a kezünkkel hengert sodrunk a tésztából, majd 6-10 cm-es darabokat vágunk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd törlőpapírra szedjük, és leitatjuk.
A tejfölbe ízlés szerint fokhagymanyomóval 1-2 gerezd fokhagymát nyomunk, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a tunkolás, és degeszre zabáljuk magunkat.
Ha tetszett a parmezános sült krumplinudli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!