Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A sajtos makarónihoz

Hozzávaló kipipálva
200 g szarvacska tészta
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj
Hozzávaló kipipálva
150 ml cukrozatlan sűrített tej (vagy 10 %-os főzőtejszín)
Hozzávaló kipipálva
50 g cheddar sajt (tömb)
Hozzávaló kipipálva
50 g ementáli (tömb)
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
50 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
olaj

A feltétekhez

Hozzávaló kipipálva
100 g mozzarella (tömb)
Hozzávaló kipipálva
150 - 200 g konzerv paradicsom (egészben eltéve)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
50 g szeletelt paprikás szalámi
Hozzávaló kipipálva
100 g bivalymozzarella
Hozzávaló kipipálva
friss bazsalikom

A morzsához

Hozzávaló kipipálva
100 g panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
friss zöldfűszerek (metélőhagyma, kakukkfű, oregánó, petrezselyem, zsálya)
Hozzávaló kipipálva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pizza mac and cheese

Az olaszos és az amerikai ízvilág találkozik ebben a jófajta ételben: sajtosmakaróni-ágyra kerültek a klasszikus pizza feltétjei!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A sajtos makarónihoz

Hozzávaló kipipálva
200 g szarvacska tészta
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj
Hozzávaló kipipálva
150 ml cukrozatlan sűrített tej (vagy 10 %-os főzőtejszín)
Hozzávaló kipipálva
50 g cheddar sajt (tömb)
Hozzávaló kipipálva
50 g ementáli (tömb)
Hozzávaló kipipálva
50 g parmezán
Hozzávaló kipipálva
50 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
olaj

A feltétekhez

Hozzávaló kipipálva
100 g mozzarella (tömb)
Hozzávaló kipipálva
150 - 200 g konzerv paradicsom (egészben eltéve)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
50 g szeletelt paprikás szalámi
Hozzávaló kipipálva
100 g bivalymozzarella
Hozzávaló kipipálva
friss bazsalikom

A morzsához

Hozzávaló kipipálva
100 g panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
friss zöldfűszerek (metélőhagyma, kakukkfű, oregánó, petrezselyem, zsálya)
Hozzávaló kipipálva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztát lobogó, sós vízben félkeményre főzzük.

A sajtszószhoz egy lábasban megolvasztjuk a vajat, felöntjük a sűrített tejjel vagy a főzőtejszínnel, majd melegítés közben hozzáadjuk a sajtokat – amit kell, reszelve –, csomómentesre keverjük, és a végén fűszerezzük. A sajtszószt összekeverjük a tésztával, és egy kiolajozott tepsi alján elegyengetjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük a panko morzsával, majd picit sózzuk.

A paradicsomot ízlés szerint sózzuk, majd kézzel összetörjük úgy, hogy kellemesen pépes állaga legyen.

A sajtos makarónira reszelünk a tömb mozzarellából, majd szedünk rá a paradicsomszószból, pakolunk rá a szalámiból, végül megszórjuk a zöldfűszeres morzsával, és szeletelünk rá a bivalymozzarellából. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a morzsa és a sajt szépen meg nem barnul. Bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Pizza mac and cheese

Ha tetszett a pizza mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?