Hozzávalók
A sajtos makarónihoz
- 200 g szarvacska tészta
- 30 g vaj
- 150 ml cukrozatlan sűrített tej (vagy 10 %-os főzőtejszín)
- 50 g cheddar sajt (tömb)
- 50 g ementáli (tömb)
- 50 g parmezán
- 50 g mascarpone
- só, bors
- szerecsendió
- olaj
A feltétekhez
- 100 g mozzarella (tömb)
- 150 - 200 g konzerv paradicsom (egészben eltéve)
- só
- 50 g szeletelt paprikás szalámi
- 100 g bivalymozzarella
- friss bazsalikom
A morzsához
- 100 g panko morzsa
- friss zöldfűszerek (metélőhagyma, kakukkfű, oregánó, petrezselyem, zsálya)
- só
Hozzávalók
A sajtos makarónihoz
- 200 g szarvacska tészta
- 30 g vaj
- 150 ml cukrozatlan sűrített tej (vagy 10 %-os főzőtejszín)
- 50 g cheddar sajt (tömb)
- 50 g ementáli (tömb)
- 50 g parmezán
- 50 g mascarpone
- só, bors
- szerecsendió
- olaj
A feltétekhez
- 100 g mozzarella (tömb)
- 150 - 200 g konzerv paradicsom (egészben eltéve)
- só
- 50 g szeletelt paprikás szalámi
- 100 g bivalymozzarella
- friss bazsalikom
A morzsához
- 100 g panko morzsa
- friss zöldfűszerek (metélőhagyma, kakukkfű, oregánó, petrezselyem, zsálya)
- só
A tésztát lobogó, sós vízben félkeményre főzzük.
A sajtszószhoz egy lábasban megolvasztjuk a vajat, felöntjük a sűrített tejjel vagy a főzőtejszínnel, majd melegítés közben hozzáadjuk a sajtokat – amit kell, reszelve –, csomómentesre keverjük, és a végén fűszerezzük. A sajtszószt összekeverjük a tésztával, és egy kiolajozott tepsi alján elegyengetjük.
A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük a panko morzsával, majd picit sózzuk.
A paradicsomot ízlés szerint sózzuk, majd kézzel összetörjük úgy, hogy kellemesen pépes állaga legyen.
A sajtos makarónira reszelünk a tömb mozzarellából, majd szedünk rá a paradicsomszószból, pakolunk rá a szalámiból, végül megszórjuk a zöldfűszeres morzsával, és szeletelünk rá a bivalymozzarellából. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a morzsa és a sajt szépen meg nem barnul. Bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Ha tetszett a pizza mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!