Hozzávalók
- 2 ek kókuszchips vagy -reszelék
- 2 tk só
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk kurkuma
- 1 tk curry
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk durvára őrölt bors
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk chili
- 4 ek pattogtatni való kukorica
- 40 g vaj
- 1 tk rizsecet (almaecettel helyettesíthető)
- 2 ek mangóchutney
Hozzávalók
- 2 ek kókuszchips vagy -reszelék
- 2 tk só
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk kurkuma
- 1 tk curry
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk durvára őrölt bors
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk chili
- 4 ek pattogtatni való kukorica
- 40 g vaj
- 1 tk rizsecet (almaecettel helyettesíthető)
- 2 ek mangóchutney
A popcorn curry madras elkészítéséhez a kókuszchipset morzsásra zúzzuk egy késes aprítóban, majd mehet utána a só és a fűszerek. Az alapot félretesszük, majd mint a Popcorn Siciliani vagy a Popcorn Acapulco esetében, felforrósított edénybe tesszük a kukoricát, és mehet rá a vaj. Ha kipattogott, félrehúzzuk az edényben a kukoricát, hogy legyen helye az ecettel elkevert chutney-nak. Gyorsan átkeverjük, rászórjuk a kókuszos fűszerkeveréket, összeforgatjuk, és már meg is vagyunk.
Tipp: Minden esetben ügyeljünk az edény hőmérsékletének megválasztására, mert könnyen megéghet, ha viszont nem eléggé meleg, nem pattog ki. Érdemes előtte egy próbával rutint szerezni.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!