Hirdetés

Rántott újhagyma kéksajtmártással

Hozzávalók

4
főre
+
2 csokor újhagyma
100 g liszt
3 db tojás
100 g zsemlemorzsa
1 tk fokhagymapor
1 tk só
½ tk chilipor
olaj a sütéshez

A kéksajtmártáshoz

300 ml tej
50 g vaj
2 ek liszt
100 g kéksajt
Hirdetés

Rántott újhagyma kéksajtmártással

Azt hitted, csak vicc! Dehogy: igazi mártogatós, vendégvárós, mindentkirántós bulikaja. Ki kell próbálni, azt mondom!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 csokor újhagyma
100 g liszt
3 db tojás
100 g zsemlemorzsa
1 tk fokhagymapor
1 tk só
½ tk chilipor
olaj a sütéshez

A kéksajtmártáshoz

300 ml tej
50 g vaj
2 ek liszt
100 g kéksajt

Az újhagymákat megmossuk és a zöldjükből annyit vágunk le, hogy egyenlő, nagyjából 15 centis darabokat kapjunk. Forró vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízbe dobjuk a hagymákat és amint lehűlnek minden nedvességet leitatunk róluk papírtörlő segítségével. Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy edényben felolvasztjuk és mehet rá a liszt, és habverővel alaposan kevergetve kb. 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beleöntjük a tejet és továbbra is folyamatosan keverve, addig főzzük közepes lángon, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor  mehet bele a szétmorzsolt kéksajt és ezzel együtt addig főzzük, amíg homogén nem lesz a mártás.

A bundázáshoz a lisztbe sót, fokhagymaport és chilit teszünk és a hagymákat a szokásos módon liszt- tojás- zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, majd 170 fokos olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük őket. A kéksajtmártással tálaljuk.

Ha tetszett a rántott újhagyma receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások