Hozzávalók
- 8 karika chorizo
- 4 szál bécsi virsli
- 8 szelet iberico sonka
- 1 ek olaj
- 4 db hot dog kifli
- 100 g madársaláta
A majonézhez
- 1 ek olaj
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 100 g majonéz
- 1 ek mustár
- ½ db lime leve
- só, bors
A romescóhoz
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g szeletelt mandula
- 50 g paradicsompüré
- ½ csokor petrezselyem apróra vágva
- 50 g vörösborecet
- só
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 tk fehér bors
- 50 g olívaolaj
Spanyol hot dog
Hozzávalók
- 8 karika chorizo
- 4 szál bécsi virsli
- 8 szelet iberico sonka
- 1 ek olaj
- 4 db hot dog kifli
- 100 g madársaláta
A majonézhez
- 1 ek olaj
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 100 g majonéz
- 1 ek mustár
- ½ db lime leve
- só, bors
A romescóhoz
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g szeletelt mandula
- 50 g paradicsompüré
- ½ csokor petrezselyem apróra vágva
- 50 g vörösborecet
- só
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 tk fehér bors
- 50 g olívaolaj
A majonézhez az átnyomott fokhagymákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd összekeverjük a szósz többi hozzávalójával.
A romescóhoz a felkockázott kaliforniai paprikát egy kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mandulát és a paradicsompürét, és további 3-5 percig hőkezeljük. Ha kész, egy mozsárban eldolgozzuk, és hozzákeverjük a többi összetevőt, vagy bedobjuk egy késes aprítóba a további hozzávalókkal, és picit darabosra hagyva pürésítjük.
A chorizók mindkét oldalát közepes lángon meggrillezzük. A virsliket hosszában bevágjuk, kiterítjük, betekerjük a sonkába, fogpiszkálókkal rögzítjük, és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A félbevágott kifliket megpirítuk.
Jöhet az összeállítás: a kiflik aljára szedünk a romescóból, erre kerül egy marék madársaláta, majd a sonkába tekert virsli, szedünk rá a majonézből, végül a pirított chorizóval koronázzuk meg.
Ha tetszett a spanyol hot dog receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!