Hirdetés
Karácsonyi menü

Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel

Hozzávalók

2
főre
+

A kekszhez

180 g liszt
2 tk keményítő
4 g só
80 g hideg vaj
1 db M-es tojás

A kenéshez

1 db tojás

A mártogatóshoz

4 szelet bacon
1 fej fokhagyma
120 g krémsajt
90 g görög joghurt
20 g majonéz
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel

A fokhagyma, bacon és sajt hármasából sosem elég. Mindenképpen teszteljétek a házi kekszet is, mert könnyen és gyorsan összedobható snack a hideg, filmezős estékhez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kekszhez

180 g liszt
2 tk keményítő
4 g só
80 g hideg vaj
1 db M-es tojás

A kenéshez

1 db tojás

A mártogatóshoz

4 szelet bacon
1 fej fokhagyma
120 g krémsajt
90 g görög joghurt
20 g majonéz
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A lisztet, a keményítőt és a sót összekeverjük. A vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, majd a tojást is, és összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. Lisztezett deszkán 16 x 16 cm-es négyzet alakúra nyújtjuk, és 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Megszurkáljuk őket villával és megkenjük tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A mártogatóshoz a bacont lepirítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát egészben, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük a gerezdeket a héjukból (ha nagy fokhagymát találunk, akkor elég csak a felét használni). Hozzáadjuk a krémsajtot, a joghurtot, a majonézt és a reszelt parmezánt is, majd alaposan összekeverjük. Két db szufléformába adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.A kekszeket a mártogatóssal tálaljuk.

Ha tetszett a sült fokhagymás-baconös mártogatós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások