A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A karamellizált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 ek kristálycukor
- só
- 1 ek sötét balzsamecet
A szószhoz
- 2 ek majonéz
- 1 ek ketchup
- ½ ek mustár
- 1 tk Worcester-szósz
A tacóhoz
- 250 g darált marhahús
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet cheddar
- 2 db tortillalap
- 0.25 fej jégsaláta
- 1 db paradicsom (90 g/db)
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A karamellizált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 ek kristálycukor
- só
- 1 ek sötét balzsamecet
A szószhoz
- 2 ek majonéz
- 1 ek ketchup
- ½ ek mustár
- 1 tk Worcester-szósz
A tacóhoz
- 250 g darált marhahús
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet cheddar
- 2 db tortillalap
- 0.25 fej jégsaláta
- 1 db paradicsom (90 g/db)
A tacoburger első fázisában a karamellizált lila hagymához a hagymát félfőre vágjuk. A cukrot egy gyorsforralóban, közepes lángon megkaramellizáljuk, majd rádobjuk a hagymát, megsózzuk, és addig főzzük, ameddig meg nem puhul. Ha kész, ráöntjük a balzsamecetet, fél percig még forraljuk, majd félretesszük.
A szószhoz összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt és a Worcestert. Ezután a jégsalátát és a paradicsomot is felszeleteljük.
A húsból 2 gombócot gyúrunk, majd az egyiket egy közepes méretű, forró, kiolajozott serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk. A hús tetejét sózzuk és borsozzuk, és nagy lángon fél percig sütjük. Közben a tetejére teszünk 2 szelet cheddart és egy tortillát, belenyomkodjuk, átfordítjuk, és ezen az oldalán is sütjük kb. 2 percet, majd kész is.
A tacoburger húsos felére kenünk a szószból, teszünk rá a hagymalekvárból és a zöldségekből, majd félbehajtjuk és bekajázzuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a tacoburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!