Hirdetés

Tepsis kolbászos lepény

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A tésztához

300 ml víz
2 csipet cukor
25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
500 g liszt
80 g libazsír (másmilyen is tökéletes)

A tetejére

175 g tejföl
3 gerezd fokhagyma
durvára őrölt bors
200 g lángolt kolbász
2 fej lila hagyma (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tepsis kolbászos lepény

Ha ti sem tudtok különbséget tenni langalló, kenyérlángos vagy lepény között, jelentjük, nem is kell. Minden néven ugyanolyan finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A tésztához

300 ml víz
2 csipet cukor
25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
500 g liszt
80 g libazsír (másmilyen is tökéletes)

A tetejére

175 g tejföl
3 gerezd fokhagyma
durvára őrölt bors
200 g lángolt kolbász
2 fej lila hagyma (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Ha lepény, akkor nálam csakis a kolbászos jöhet szóba, bár ez pont egy olyan étel, amit azzal pakoltok meg, amivel csak szeretnétek.

A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kicsit felfutni. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az élesztős vízzel és a zsírral együtt alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük, és kb. 20 percet kelesztjük.

Egy körülbelül 25 x 35 cm-es tepsit kicsit kiolajozunk, majd a tésztát a kezünkkel elegyengetjük benne, és újabb 15-20 percet kelesztjük.

A tejfölt összekeverjük sóval, a borssal, valamint a zúzott fokhagymával. A kolbászt és a hagymát felszeleteljük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát újra a tepsihez igazítjuk, és néhány helyen kicsit benyomkodjuk a kezünkkel, majd rákanalazzuk a tejfölt, és rászórjuk a szeletelt finomságokat is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-35 percre.

A kész lepényt már szeletelhetjük is, és behabzsoljuk.

Kolbászos lepény

Ha tetszett a kolbászos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Kapros-túrós lepény

Tarjás és kolbászos csavart

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?