Hirdetés

Tepsis kolbászos lepény

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A tésztához

300 ml víz
2 csipet cukor
25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
500 g liszt
80 g libazsír (másmilyen is tökéletes)

A tetejére

175 g tejföl
3 gerezd fokhagyma
durvára őrölt bors
200 g lángolt kolbász
2 fej lila hagyma (kisebb)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tepsis kolbászos lepény

Ha ti sem tudtok különbséget tenni langalló, kenyérlángos vagy lepény között, jelentjük, nem is kell. Minden néven ugyanolyan finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A tésztához

300 ml víz
2 csipet cukor
25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
500 g liszt
80 g libazsír (másmilyen is tökéletes)

A tetejére

175 g tejföl
3 gerezd fokhagyma
durvára őrölt bors
200 g lángolt kolbász
2 fej lila hagyma (kisebb)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ha lepény, akkor nálam csakis a kolbászos jöhet szóba, bár ez pont egy olyan étel, amit azzal pakoltok meg, amivel csak szeretnétek.

A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kicsit felfutni. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az élesztős vízzel és a zsírral együtt alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük, és kb. 20 percet kelesztjük.

Egy körülbelül 25 x 35 cm-es tepsit kicsit kiolajozunk, majd a tésztát a kezünkkel elegyengetjük benne, és újabb 15-20 percet kelesztjük.

A tejfölt összekeverjük sóval, a borssal, valamint a zúzott fokhagymával. A kolbászt és a hagymát felszeleteljük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát újra a tepsihez igazítjuk, és néhány helyen kicsit benyomkodjuk a kezünkkel, majd rákanalazzuk a tejfölt, és rászórjuk a szeletelt finomságokat is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-35 percre.

A kész lepényt már szeletelhetjük is, és behabzsoljuk.

Kolbászos lepény

Ha tetszett a kolbászos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Kapros-túrós lepény

Tarjás és kolbászos csavart

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások