Hozzávalók
- 100 g tömlős sajt
- 2 ek tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk csípőspaprika-krém
- 20 g füstölt sajt
- 20 g parmezán
- só
- 1 csomag pizzatészta
- 80 g szeletelt füstölt tarja
- 80 g szeletelt vékony kolbász
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 2 tk szezámmag
- 2 tk köménymag
Hozzávalók
- 100 g tömlős sajt
- 2 ek tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk csípőspaprika-krém
- 20 g füstölt sajt
- 20 g parmezán
- só
- 1 csomag pizzatészta
- 80 g szeletelt füstölt tarja
- 80 g szeletelt vékony kolbász
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 2 tk szezámmag
- 2 tk köménymag
Egy tálban a tömlős sajtot kikeverjük tejföllel, a petrezselyemmel, a csípőspaprika-krémmel, a kétféle reszelt sajttal és egy csipet sóval.
A tésztát lisztezett felületen kissé kinyújtjuk. Nem kell, túlzottan, de azért dolgozzunk rá egy kicsit. Először a hosszabb oldalán elfelezzük, majd 2-2,5 cm-es csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkok felét megkenjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a végén körülbelül 0,5 centit ne kenjünk meg, mert akkor nem fog összetapadni a tésztánk a hajtogatásnál.
A tarját 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tészta megkent részére tetszőleges arányban pakolunk belőle, vagy a kolbászból, majd a ráhajtjuk a nem megkent részt. Vagyis félbehajtjuk a tésztát. A tészták találkozásánál az ujjunkkal összetapasztjuk a végeit, majd csavarunk egyet rajta, hogy masni alakot formáljanak. Lekenjük tojásfehérjével, és a kolbászosat köménymaggal, a tarjásat pedig szezámmaggal szórjuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megvárjuk, míg kissé kihűl. Ha bírjuk…
Ha tetszett a tarjás és kolbászos csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!