Gluténmentes
Hozzávalók
- 260 g rizsliszt
- 6 g útifűmaghéj
- 8 g sütőpor
- ½ csomag mézeskalács-fűszerkeverék (14 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 80 g kristálycukor
- 80 g méz
- 1 db tojás
- 100 g vaj
Gluténmentes mézeskalács
Hozzávalók
- 260 g rizsliszt
- 6 g útifűmaghéj
- 8 g sütőpor
- ½ csomag mézeskalács-fűszerkeverék (14 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 80 g kristálycukor
- 80 g méz
- 1 db tojás
- 100 g vaj
A gluténmentes mézeskalács elkészítéséhez az első lépés, hogy a rizslisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sütőporral, a mézeskalács-fűszerkeverékkel és a sóval, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is, és begyúrjuk a tésztát.
Ezután rizsliszttel megszórt felületen 4-6 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük a mézeskalácsokat. Fémdobozban sokáig eláll, és puha marad.
- Elkészítési idő: 25-35 perc
- Sütési idő: 2 tepsire (2-szer 12-14 perc)
Ha tetszett a gluténmentes mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!