A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 400 g cukrozott gesztenyemassza
- 300 ml tej
- 300 ml tejszín
- 1 db narancs leve
- 50 ml rum
A habgaluskához
- 2 db tojásfehérje
- 3 ek porcukor (kb. 45 g)
A tálaláshoz
- 20 g kandírozott narancshéj
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 400 g cukrozott gesztenyemassza
- 300 ml tej
- 300 ml tejszín
- 1 db narancs leve
- 50 ml rum
A habgaluskához
- 2 db tojásfehérje
- 3 ek porcukor (kb. 45 g)
A tálaláshoz
- 20 g kandírozott narancshéj
A narancsos gesztenyekrémleves elkészítéséhez gesztenyemasszát egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel, belefacsarjuk a narancs levét, hozzáadjuk a rumot, és közepesen erős lángon elkezdjük főzni. Közben egy kézi habverővel kevergetjük, hogy a gesztenye felolvadjon. Amennyiben ez nem jön össze, segítségül hívjuk a botmixert. Amint felforrt, el is zárjuk a tűzhelyet.
A galuskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk a habot, és oldalanként 2-2 perc alatt megfőzzük.
Tányérba szedjük a levest, rákanalazzuk a habot, és megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
Elkészítés: 15 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több narancsos ünnepi fogás:
Narancsos-fahéjas csirkecomb vele sült zöldségekkel és vajas polentával
Narancsos tiramisu
Narancsos tojáslikőr