Hirdetés
Green Kitchen

Csokis pite baileyses krémmel

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához
+

A tésztához

150 g hideg vaj
200 g liszt
20 g kakaópor
1 csipet só
2 db tojássárgája
2 ek hideg víz
2 ek porcukor

A krémhez

400 ml tej
400 ml krémlikőr
50 g cukor
80 g vaj
6 db tojássárgája
70 g keményítő
20 g vaníliás cukor

A habcsókkrémhez

50 g tojásfehérje
100 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis pite baileyses krémmel

Olyan, mintha egy csodálatosan selymes, likőrös pudingot ennél egy omlós, kakaós tésztával, és ezek mellé még egy kevés (nem, nem is kevés!!!) habcsók is jár. Szerintem csodálatos!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához
+

A tésztához

150 g hideg vaj
200 g liszt
20 g kakaópor
1 csipet só
2 db tojássárgája
2 ek hideg víz
2 ek porcukor

A krémhez

400 ml tej
400 ml krémlikőr
50 g cukor
80 g vaj
6 db tojássárgája
70 g keményítő
20 g vaníliás cukor

A habcsókkrémhez

50 g tojásfehérje
100 g cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először elkészítjük a csokis pite tésztáját: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, a kakaóporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet és a porcukrot, hogy összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és egy órát hagyjuk pihenni. 

Ezután kivesszük a hűtőből a tésztát, amit a forma átmérőjénél kb. 2-3 cm-rel nagyobbra nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, rányomkodjuk a forma oldalára is, és egy éles késsel levágjuk a felesleges, lelógó részeket. Megszurkáljuk pár helyen egy villával, rakunk bele alufóliát, majd ebbe száraz babot nehezéknek, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ezután kivesszük a babot és a fóliát, és további kb. 12-14 percig sütjük. 

A krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, majd közepes lángon gyakorlatilag egy sűrű pudingot főzünk, amit dermedés után a kihűlt pitetésztába öntünk. Berakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy pár óra alatt szépen megszilárduljon. 

A habcsókkrémhez a tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, vízgőz felett csípősre melegítjük, majd magas fokozaton, habverővel addig habosítjuk, amíg teljesen kihűl. A stabil, habcsók állagú alapot nyomózsákba töltjük, kidíszítjük vele a pite tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit.

Csokis pite baileys-es krémmel
Csokis pite baileyses krémmel

Ha tetszett a csokis pite baileys-es krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több ünnepi desszert:

Baileys-krémes képviselőfánk

Nóri kedvenc mézes krémese

Csokis-törökmogyorós szelet

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások