Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

1
20 x 30 cm-es tepsihez:
+

A lekváros réteghez

200 g sűrű baracklekvár
100 ml vörösbor
2 db fahéjrúd
2 db csillagánizs
6 - 7 db szegfűszeg

A tésztához

190 g liszt
10 g sütőpor (1 csomag)
10 g mézeskalács-fűszerkeverék
70 g cukor
120 g lágy vaj
1 db tojás

A töltelékhez

4 db tojás
1 kg túró
3 ek tejföl
20 g kandírozott narancshéj
1 db citrom héja
110 g cukor
4 ek búzadara

A tetejére

2 db tojásfehérje
100 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karácsonyi Rákóczi túrós

Ha imádjátok a klasszikusokat, de csavarnátok rajtuk egyet, hogy még ünnepibb legyen a végeredmény, akkor ez egy tökéletes példa lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 x 30 cm-es tepsihez:
+

A lekváros réteghez

200 g sűrű baracklekvár
100 ml vörösbor
2 db fahéjrúd
2 db csillagánizs
6 - 7 db szegfűszeg

A tésztához

190 g liszt
10 g sütőpor (1 csomag)
10 g mézeskalács-fűszerkeverék
70 g cukor
120 g lágy vaj
1 db tojás

A töltelékhez

4 db tojás
1 kg túró
3 ek tejföl
20 g kandírozott narancshéj
1 db citrom héja
110 g cukor
4 ek búzadara

A tetejére

2 db tojásfehérje
100 g cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lekváros réteghez a baracklekvárt egy gyorsforralóba kanalazzuk, összekeverjük a vörösborral, a fahéjjal, az ánizzsal és a szegfűszeggel, majd 10 percig forraljuk, hogy átvegye a fűszerek ízét, és elpárologjon a bor víztartalma, ezután kiszedjük a fűszereket, és félretesszük lehűlni.

A tésztához a lisztet átszitáljuk a sütőporral és a fűszerkeverékkel, beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat, beleütjük a tojást, majd alaposan összedolgozzuk. A cél az, hogy kézzel jól formázható masszát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és az aljára egyengetjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre elősütni.

A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy külön tálba tesszük, a sárgáját pedig a túróhoz adjuk. A túrót összedolgozzuk a tojások sárgájával, a tejföllel, összetörjük kicsit egy kézi mixerrel, hogy ne legyen túl rögös. Ezután hozzákeverjük a kandírozott narancshéjat és a citrom lereszelt héját is.

A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd kb. a negyedével fellazítjuk a túrót, hogy össze tudjuk dolgozni a búzadarával. A megmaradt fehérjével fellazítjuk a keveréket, az elősütött tészta tetejére simítjuk, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe további 25 percre.

Közben a tetejére való tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és habzsákba töltjük. A lehűlt lekvárt szintén habzsákba töltjük. A megsült süteményt kivesszük a sütőből, és a tojásfehérjével csíkozzuk be először a tetejét, majd a kimaradó részeket a lekvárral töltjük ki, és utoljára visszatesszük a sütőbe még 10 percre, hogy a tojáshab külseje keményre süljön.

A kész süteményt hűvös helyre tesszük lehűlni, és lehetőleg egy éjszakát állni hagyjuk, mielőtt felszeletelnénk.

Karácsonyi Rákóczi túrós

Ha tetszett a karácsonyi Rákóczi túrós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is néz meg:

Rákóczi túrós pohárkrém

Vargabéles, ahogy azt kell

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások