Hirdetés

Rákóczi túrós pohárkrém

Hozzávalók

Hozzávalók
2
nagy pohárhoz

A tésztához:

90 g liszt
1 csipet só
45 g vaj
25 g porcukor
1 db tojássárgája

A krémhez:

100 g túró
3-4 ek porcukor
250 g mascarpone
1 nagy tk vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja

A rétegeléshez:

1 kis üveg baracklekvár

A tojáshabhoz:

1 db tojásfehérje
2 ek porcukor
Hirdetés

Rákóczi túrós pohárkrém

Mindenki tudja, hogy igazából nem a Rákóczi túrós volt Rákóczi kedvenc sütije, de azt is mindenki tudja, hogy nem lehet ellenállni neki. Baracklekvár, szaftos túrókrém, isteni tészta és tojáshab a tetején. Mindezt pedig pohárkrémben sokkal megúszósabban megalkothatjátok!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
nagy pohárhoz

A tésztához:

90 g liszt
1 csipet só
45 g vaj
25 g porcukor
1 db tojássárgája

A krémhez:

100 g túró
3-4 ek porcukor
250 g mascarpone
1 nagy tk vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja

A rétegeléshez:

1 kis üveg baracklekvár

A tojáshabhoz:

1 db tojásfehérje
2 ek porcukor

A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. Ha géppel dolgozunk eleve kissé morzsalékos lesz a tészta, ez mehet is egy sütőpapíros tepsire elszórva, ha pedig kézzel dolgozunk és a kézmelegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagylyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval. A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal. Erre jön kevés baracklekvár, majd túrókrém, baracklekvár, morzsa, túrókrém, majd baracklekvár és kevés morzsaréteg. A tojásfehérjehabhoz a porcukorral kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére halmozzuk és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások