Hozzávalók
A piskótához
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 60 g tejföl
- 160 ml tej
- 260 g liszt
- 12 g sütőpor
- 90 g holland kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez
- 200 ml 30%-os habtejszín
- 200 g étcsoki
- 120 g SZOBA-HŐMÉRSÉKLETŰ VAJ
A meggyraguhoz
- 500 g fagyasztott meggy
- 100 ml víz
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk keményítő
- 50 ml meggypálinka
A csokiszószhoz
- 130 ml habtejszín
- 70 g étcsoki
- 50 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tejszínes réteghez
- 300 ml HIDEG HABTEJSZÍN (min. 30%-os)
- 3 tk porcukor
A tetejére
- 20 g étcsoki
Hozzávalók
A piskótához
- 180 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 60 g tejföl
- 160 ml tej
- 260 g liszt
- 12 g sütőpor
- 90 g holland kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez
- 200 ml 30%-os habtejszín
- 200 g étcsoki
- 120 g SZOBA-HŐMÉRSÉKLETŰ VAJ
A meggyraguhoz
- 500 g fagyasztott meggy
- 100 ml víz
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk keményítő
- 50 ml meggypálinka
A csokiszószhoz
- 130 ml habtejszín
- 70 g étcsoki
- 50 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tejszínes réteghez
- 300 ml HIDEG HABTEJSZÍN (min. 30%-os)
- 3 tk porcukor
A tetejére
- 20 g étcsoki
A meggyes-csokis trifle elkészítéséhez először a piskótát készítjük el. A szoba-hőmérsékletű vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás, a tojássárgája, és újra átkeverjük. Jöhet hozzá a tejföl, a tej, a liszt, a sütőpor, a kakaópor, végül a só, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A csokikrémhez a tejszínt jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, leöntjük vele az étcsokit, és ha felolvadt, homogénre keverjük, és hűtőbe tesszük.
A meggyraguhoz a meggyet a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel egy edényben elkezdjük melegíteni, és közepes lángon kb. 5 percig főzzük, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Mikor kissé besűrűsödött, beleöntjük a pálinkát, félrerakjuk, és hagyjuk kihűlni.
A csokiszószhoz minden hozzávalót egy edénybe rakunk, és erős lángon összemelegítjük.
A langyosra hűtött csokikrémet robotgéppel 1-2 percig habosítjuk, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert darabossá válhat. A szoba-hőmérsékletű vajat hozzáadjuk, majd simára keverjük a krémet.
A tejszínt kemény tejszínhabbá verjük, közben belekeverjük a porcukrot.
Jöhet a rétegezés: a piskótát apróbb darabokra vágjuk, majd egy nagy tálba rétegezzük a többi hozzávalóval. Legvégül egy nagy adag tejszínhabbal, kicsi meggyraguval és reszelt étcsokival zárjuk a sort.
Előkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 35 perc
Hűtés: 30-40 perc
Összerakási idő: 20 perc
Összesen: 120-130 perc
Ha tetszett a meggyes-csokis trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csokis süti:
Gluténmentes csokitorta
Kávés-banános csokimousse-torta
Csokis-epres-málnás Charlotte-torta