Hozzávalók
A tésztához
- 250 g túró
- 250 g vaj vagy margarin
- 250 g liszt
- 1 csipet durvára tört bors
- 1 tk só
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 csipet füstölt paprika
- 30 g pirított tökmag
- 150 g sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g túró
- 250 g vaj vagy margarin
- 250 g liszt
- 1 csipet durvára tört bors
- 1 tk só
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 csipet füstölt paprika
- 30 g pirított tökmag
- 150 g sajt
Ehhez a szupergyors ropogós recepthez először a túrót és a szoba-hőmérsékletű vajat alaposan összedolgozzuk. Majd a lisztet, a borsot és a sót hozzáadva összegyúrjuk. Ezután fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de az a legjobb, ha pihen egy éjszakát.
A keményre dermedt tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen kb. fél centi vékonyra nyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük a füstölt paprikával elkevert tojással, és erre szórjuk a pirított, majd kicsit összetört tökmagot, illetve ráreszeljük a sajtot.
Ha nem szeretnétek a csiga alakkal bajlódni, úgy is tökéletesen működni fog, de ha ezt a lekent, megszórt tésztát feltekerjük, és 1 cm vékonyra szeleteljük, ennek a tetejére is érdemes még tojást kenni és rászórni a sajtot, így erősebb sajtos íze lesz. Feltekerés nélkül 15-20 perc alatt, feltekerve 25-30 perc alatt sül készre 180 fokra előmelegített sütőben.
Ha tetszett a túrós-tökmagos ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!