Hirdetés

Túrós-tökmagos ropogós

Hozzávalók

1
db normál méretű tepsihez (kb. 15-20 db ropogóshoz)
+

A tésztához

250 g túró
250 g vaj vagy margarin
250 g liszt
1 csipet durvára tört bors
1 tk só

A tetejére

1 db tojás
1 csipet füstölt paprika
30 g pirított tökmag
150 g sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrós-tökmagos ropogós

Szuperegyszerű recept, amit ha egyszer begyúrtok, akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben, akkor is tökéletesen fog működni, szóval perfekt vendégváró!
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

1
db normál méretű tepsihez (kb. 15-20 db ropogóshoz)
+

A tésztához

250 g túró
250 g vaj vagy margarin
250 g liszt
1 csipet durvára tört bors
1 tk só

A tetejére

1 db tojás
1 csipet füstölt paprika
30 g pirított tökmag
150 g sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ehhez a szupergyors ropogós recepthez először a túrót és a szoba-hőmérsékletű vajat alaposan összedolgozzuk. Majd a lisztet, a borsot és a sót hozzáadva összegyúrjuk. Ezután fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de az a legjobb, ha pihen egy éjszakát.

A keményre dermedt tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen kb. fél centi vékonyra nyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük a füstölt paprikával elkevert tojással, és erre szórjuk a pirított, majd kicsit összetört tökmagot, illetve ráreszeljük a sajtot.

Ha nem szeretnétek a csiga alakkal bajlódni, úgy is tökéletesen működni fog, de ha ezt a lekent, megszórt tésztát feltekerjük, és 1 cm vékonyra szeleteljük, ennek a tetejére is érdemes még tojást kenni és rászórni a sajtot, így erősebb sajtos íze lesz. Feltekerés nélkül 15-20 perc alatt, feltekerve 25-30 perc alatt sül készre 180 fokra előmelegített sütőben.

Túrós-tökmagos ropogós

Ha tetszett a túrós-tökmagos ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?