Hirdetés

Ponty fish & chips remulád mártással

Hirdetés

Ponty fish & chips remulád mártással

Hirdetés

Hogyan lesz a klasszikus street foodból ünnepi vacsi? Hát így! Sörtésztában sült pontyfilé finom remuládmártással és a legfinomabb házi sültkrumplival: ez a karácsonyi ponty fish&chips itt, a Street Kitchenen! 

Ponty fish&chips

ponty.jpg

Hozzávalók: (kb 4 adaghoz) 

A sörtésztában sült pontyhoz:

  • 50 dkg pontyfilé
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. keményítő
  • 1 tojás
  • Fél csomag sütőpor
  • Kb. 1,5 dl sör
  • 1 tk. só

A házi sültkrumplihoz:

  • 1 kg kifliburgonya
  • olaj a sütéshez

A remulád mártáshoz:

  • 1 dl tejföl
  • 200 g majonéz
  • 2 ek. mustár
  • 10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
  • 1/2 vöröshagyma finomra reszelve
  • 1 citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
  • 1 tk szárított tárkony
  • Kis csokor petrezselyem felaprítva
  • fehérbors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 tk cukor

fish_and_chips.jpg

A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk. A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk, majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.

A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.

A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások