Hirdetés
Green Kitchen

Ponty fish & chips remulád mártással

Hozzávalók

4
adaghoz
+

A sörtésztában sült pontyhoz

50 dkg pontyfilé
3 ek liszt
1 ek keményítő
1 db tojás
½ csomag sütőpor
1 ½ dl sör
1 tk só

A házi sültkrumplihoz

1 kg kifliburgonya
olaj a sütéshez

A remulád mártáshoz

1 dl tejföl
200 g majonéz
2 ek mustár
10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
½ fej vöröshagyma finomra reszelve
1 db citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
1 tk szárított tárkony
1 kis csokor petrezselyem felaprítva
fehérbors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ponty fish & chips remulád mártással

Hogyan lesz a klasszikus street foodból ünnepi vacsi? Hát így! Sörtésztában sült pontyfilé finom remuládmártással és a legfinomabb házi sültkrumplival: ez a karácsonyi ponty fish&chips. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
adaghoz
+

A sörtésztában sült pontyhoz

50 dkg pontyfilé
3 ek liszt
1 ek keményítő
1 db tojás
½ csomag sütőpor
1 ½ dl sör
1 tk só

A házi sültkrumplihoz

1 kg kifliburgonya
olaj a sütéshez

A remulád mártáshoz

1 dl tejföl
200 g majonéz
2 ek mustár
10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
½ fej vöröshagyma finomra reszelve
1 db citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
1 tk szárított tárkony
1 kis csokor petrezselyem felaprítva
fehérbors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk. A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk. Majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.

ponty.jpg

A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.

fish_and_chips.jpg

A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások