Hozzávalók
A sült csirkecombhoz
- 8 db csirkealsócomb (kb. 800 g)
- 2 ek étolaj
- 2 ek sültcsirke-fűszerkeverék
A kamu rizottóhoz
- 1 fej karfiol (400 g)
- 3 ek olívaolaj
- 200 ml víz
- só, bors
- 1 tk friss citromlé
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 250 g rizs
- 200 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- 60 g gouda sajt
- 20 g vaj
Hozzávalók
A sült csirkecombhoz
- 8 db csirkealsócomb (kb. 800 g)
- 2 ek étolaj
- 2 ek sültcsirke-fűszerkeverék
A kamu rizottóhoz
- 1 fej karfiol (400 g)
- 3 ek olívaolaj
- 200 ml víz
- só, bors
- 1 tk friss citromlé
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 250 g rizs
- 200 ml fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- 60 g gouda sajt
- 20 g vaj
A karfiolrizottóhoz először a csirkecombot bedörzsöljük olajjal és a fűszerkeverékkel, tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A karfiol felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A másik felét rózsáira szedjük, a torzsát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben, egy evőkanál olajon, magas lángon addig pirítjuk, amíg egy kicsit megkapja a külsejét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, majd leturmixoljuk a citromlével.
Egy nagy lábasban elkezdjük pirítani az olajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rászórjuk a rizst és a reszelt karfiolt, és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, hagyjuk róla elpárologni, ezután fokozatosan adagolva hozzáadjuk az alaplevet, mint a rizottónál. Ha al dente a rizs, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a karfiolpürét, végül a vajat, majd elkeverjük, és elzárjuk. Tálalás előtt hagyjuk állni 5-6 percet. A csirkecombbal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a karfiolrizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!