Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A véres hurkához

1 szál véres hurka (300-400 g)
2 db tojás
só, bors
25 g zsemlemorzsa

A hagymás tört krumplihoz

500 g krumpli
20 ml olaj
1 fej hagyma
só, bors
1 tk pirospaprika
50 ml a krumpli főzővizéből
2 gerezd fokhagyma

A párolt káposztához

1 fej lila káposzta
30 g cukor
só, bors
1 tk őrölt kömény
10 ml 10%-os ételecet
10 ml olaj

A hurka panírozásához

150 g liszt
2 - 3 db tojás
150 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott véres hurka párolt káposztával

Dupla küldetéssel érkeztünk ma, ugyanis egyszerre mutatjuk meg, hogy rántva minden is jobb, és megpróbáljuk megszerettetni a véres hurkát mindenkivel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A véres hurkához

1 szál véres hurka (300-400 g)
2 db tojás
só, bors
25 g zsemlemorzsa

A hagymás tört krumplihoz

500 g krumpli
20 ml olaj
1 fej hagyma
só, bors
1 tk pirospaprika
50 ml a krumpli főzővizéből
2 gerezd fokhagyma

A párolt káposztához

1 fej lila káposzta
30 g cukor
só, bors
1 tk őrölt kömény
10 ml 10%-os ételecet
10 ml olaj

A hurka panírozásához

150 g liszt
2 - 3 db tojás
150 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A felkockázott krumplit sós vízben feltesszük főni.

A véres hurka töltelékét kihámozzuk a bélből, majd egy tálba tesszük, összedolgozzuk 2 db tojással és a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk, majd kis rudakat formázunk belőle egy tányérra, amit a fagyasztóba teszünk.

A párolt káposztához a lila káposztát vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagy méretű lábasba kristálycukrot szórunk, amit megkaramellizálunk, majd rádobjuk a káposztát, és lassú tűzön párolni kezdjük.

A puhára főtt krumplit leszűrjük, de egy keveset megtartunk a főzővízből. Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat, és beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd rárakjuk a krumplit is, fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd áttörjük egy burgonyanyomóval. Felöntjük a főzőlével, beleszórjuk az összevágott fokhagymát, majd erősen átpirítjuk a serpenyőben. 

A káposztát ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és ecettel, majd ráöntjük az olajat, hogy fényesebbé váljon, és készre pároljuk.

A kifagyott véreshurka-hengereket duplán panírozzuk, tehát először lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, végül újra a tojásba, és még egy réteg morzsába. Olajat hevítünk 170 fokra, majd 4-5 perc alatt készre, ropogósra sütjük benne a hurkarudakat. 

Tálaláshoz egymás mellé halmozunk a krumpliból és a káposztából, a rántott véres hurkákat pedig átlósan félbevágjuk, és úgy tesszük a tányérra.

Rántott véres hurka párolt káposztával

Ha tetszett a rántott véres hurka párolt káposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Rántott újhagyma kéksajtmártással

Rántott töltött káposzta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások