Hozzávalók
- 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 500 ml tejszín
- 100 g barna cukor
- 100 ml fűszeres barna rum
- 5 szem kardamom
- 5 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- 3 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 csipet szerecsendió
- 2 g ízesítetlen fekete tea (mi assam teát használtunk)
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 200 ml fehér rum
- 10 ml balzsamecet
- 4 db tojássárgája
Hozzávalók
- 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 500 ml tejszín
- 100 g barna cukor
- 100 ml fűszeres barna rum
- 5 szem kardamom
- 5 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- 3 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 csipet szerecsendió
- 2 g ízesítetlen fekete tea (mi assam teát használtunk)
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 200 ml fehér rum
- 10 ml balzsamecet
- 4 db tojássárgája
A gesztenyelikőrhöz a gesztenyemasszát egy lábasban felforraljuk a tejszínnel, a barna cukorral és a barna rummal. Az egész fűszereket egy teatojásba tesszük, pár percig forraljuk az ízesített tejszínben, hozzáadjuk a balzsamecetet és a 4 tojássárgáját, 1-2 percig még főzzük, utána a folyadékot átszűrjük, és ha kell, botmixerrel krémesítjük.
A teafüvet és a citrushéjakat egy üvegbe tesszük, a likőralapot összekeverjük a fehér rummal, majd az üvegbe öntjük. Lehűtve várjuk vele a vendégsereget. 🙂
Ha tetszett a felturbózott gesztenyelikőr receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!