Barackos-ricottás csiga

Hozzávalók

5 - 6
darab csigához
+
75 g tej (2,8%-os)
15 g friss élesztő
180 g liszt
½ db tojás
½ db tojássárgája a lekenéshez
25 g nádcukor vagy barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
0.25 tk só
30 g olvasztott vaj

A töltelékhez

150 g ricotta
50 g mascarpone
2 ek baracklekvár
1 csipet vaníliaőrlemény
70 g friss barack (kajszi vagy nektarin - hámozva, magozva)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Barackos-ricottás csiga

Kelt tésztás finomság, extra puha, olvadós, gyümis krémmel! Tele van kalciummal, tápanyagokkal, és bármilyen gyümölccsel elkészíthető 2 éves kor feletti gyermekeknek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
darab csigához
+
75 g tej (2,8%-os)
15 g friss élesztő
180 g liszt
½ db tojás
½ db tojássárgája a lekenéshez
25 g nádcukor vagy barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
0.25 tk só
30 g olvasztott vaj

A töltelékhez

150 g ricotta
50 g mascarpone
2 ek baracklekvár
1 csipet vaníliaőrlemény
70 g friss barack (kajszi vagy nektarin - hámozva, magozva)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összeállítjuk a barackos-ricottás csiga tésztáját: a lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a tojást, a cukrot, az élesztős tejet, a fahéjat és a sót. Ha összeállt, apránként hozzáadjuk a vajat is. Kézzel dagasztjuk 5-8 percig, amíg sima, pufi tésztát nem kapunk, majd 1 órát lefedve kelni hagyjuk. Ha van dagasztógépünk, abban is elkészíthetjük a tésztát.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a ricottát, a mascarponét, a lekvárt és a vaníliát kézi mixerrel habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsdarabokat, és hűtőben hagyjuk kihűlni a masszát.

A megkelt tésztát 1-1,5 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk kissé lisztezett felületen. Megkenjük a masszával, és a széleit behajtogatjuk, így tekerjük fel a hosszabbik oldalánál. 3 cm széles darabokra vágjuk, szorosan egymás mellé helyezzük a tepsin, majd ismét kelesztjük őket 30 percig. Kelesztés után vékonyan megkenjük a csigákat a tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Sütés után hagyjuk legalább szobahőmérsékletűre hűlni, forró lehet a belseje!

barackos-ricottás csiga
Barackos-ricottás csiga
  • Előkészítési idő: 120 perc 
  • Sütési idő: 25 perc 
  • Összesen: 145 perc

Tápanyagok szempontjából a kicsiknek az a jó desszert, amelyben van tejtermék vagy gyümölcs a cukor mellett. Ebben a csigában van tejtermék és friss gyümölcs, kalcium-, fehérje- és rosttartalma kiváló. 

TIPP: Ricotta helyett használható krémes túró, barack helyett cseresznye, meggy, banán, áfonya, málna, stb. Szobahőmérsékleten néhány óráig eláll, mivel ricottát tartalmaz, ezért hosszabb időn át (max. 1-2 nap) hűtve tároljuk.

Ha tetszett a barackos-ricottás csiga receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Erdei gyümölcsös jégkrém

Babarizskoch barackmártással

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?