Hozzávalók

1
felnőtt, 1 kisgyermek részére
+

A fasírtgolyóhoz

200 g darált marhacomb
60 g zsemlemorzsa
30 g reszelt parmezán
1 db tojás
½ fej fehér hagyma

1 tk összesen szárított oregánó. fehér bors. só

olívaolajspray

A krémes karfiolos burgonyapüréhez

120 g „C” típusú burgonya (tisztítva)
60 g karfiolrózsa (tisztítva)
15 ml tej
10 g vaj
½ tk szerecsendió
1 csipet só

A tálaláshoz

csemegeuborka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szörny fasírtgolyó karfiolos burgonyapürével

Olyan babakaja, amely egyszerre segíti a gyermek fejlődését, könnyen fagyasztható, variálható, és még apának is ízleni fog? Mutatjuk a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
felnőtt, 1 kisgyermek részére
+

A fasírtgolyóhoz

200 g darált marhacomb
60 g zsemlemorzsa
30 g reszelt parmezán
1 db tojás
½ fej fehér hagyma

1 tk összesen szárított oregánó. fehér bors. só

olívaolajspray

A krémes karfiolos burgonyapüréhez

120 g „C” típusú burgonya (tisztítva)
60 g karfiolrózsa (tisztítva)
15 ml tej
10 g vaj
½ tk szerecsendió
1 csipet só

A tálaláshoz

csemegeuborka
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fasírtgolyó nem csak a felnőttek kedvence, hiszen nagyon változatos módon készíthető el. Ezzel a krémes pürével pedig pláne népszerű lesz!

A darált húst, a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a tojást és a fűszereket egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lepürésített hagymát, és összekeverjük. A hagyma pürésítésével szaftosabb lesz a fasírt, és a baba sem talál majd nagyobb darabokat a golyókban. 5 percig állni hagyjuk a húst. 

Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit lefújunk olívaolajspray-vel. A masszából kisebb gombócokat formázunk, ezeket szintén lefújjuk olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, közben folyamatosan forgatva őket.

Amíg a húsgolyók sülnek, feltesszük főni a megtisztított, kisebb darabokra vágott burgonyát. Félidőnél, 10-12 perc után mellédobjuk a szintén megtisztított, kis fejekre vágott karfiolt is. 

Eközben megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a szerecsendiót, és 1 éves kor felett egy kis sót. Addig melegítjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad, ekkor félretesszük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, leszűrjük, és burgonyanyomóval teljesen összenyomjuk őket. Kézi mixer segítségével elkezdjük keverni, apránként adagolva hozzá a tejes keveréket. A cél, hogy az elkészült pürében ne legyenek darabok.

Frissen tálaljuk az ételt, a burgonyapürét magas falú, kicsi edényben, a húsgolyót laposban, mellé pedig csemegeuborkát kínálunk. 

Szörny fasírtgolyó karfiolos burgonyapürével

Ha tetszett a szörny fasírtgolyó karfiolos burgonyapürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Bébilecsó, házi tunkolós kenyérkével

Pocibarát zöldségfalatka

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások