Hozzávalók
A fasírtgolyóhoz
- 200 g darált marhacomb
- 60 g zsemlemorzsa
- 30 g reszelt parmezán
- 1 db tojás
- ½ fej fehér hagyma
1 tk összesen szárított oregánó. fehér bors. só
- olívaolajspray
A krémes karfiolos burgonyapüréhez
- 120 g „C” típusú burgonya (tisztítva)
- 60 g karfiolrózsa (tisztítva)
- 15 ml tej
- 10 g vaj
- ½ tk szerecsendió
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- csemegeuborka
Hozzávalók
A fasírtgolyóhoz
- 200 g darált marhacomb
- 60 g zsemlemorzsa
- 30 g reszelt parmezán
- 1 db tojás
- ½ fej fehér hagyma
1 tk összesen szárított oregánó. fehér bors. só
- olívaolajspray
A krémes karfiolos burgonyapüréhez
- 120 g „C” típusú burgonya (tisztítva)
- 60 g karfiolrózsa (tisztítva)
- 15 ml tej
- 10 g vaj
- ½ tk szerecsendió
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- csemegeuborka
A fasírtgolyó nem csak a felnőttek kedvence, hiszen nagyon változatos módon készíthető el. Ezzel a krémes pürével pedig pláne népszerű lesz!
A darált húst, a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a tojást és a fűszereket egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lepürésített hagymát, és összekeverjük. A hagyma pürésítésével szaftosabb lesz a fasírt, és a baba sem talál majd nagyobb darabokat a golyókban. 5 percig állni hagyjuk a húst.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit lefújunk olívaolajspray-vel. A masszából kisebb gombócokat formázunk, ezeket szintén lefújjuk olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, közben folyamatosan forgatva őket.
Amíg a húsgolyók sülnek, feltesszük főni a megtisztított, kisebb darabokra vágott burgonyát. Félidőnél, 10-12 perc után mellédobjuk a szintén megtisztított, kis fejekre vágott karfiolt is.
Eközben megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a szerecsendiót, és 1 éves kor felett egy kis sót. Addig melegítjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad, ekkor félretesszük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, leszűrjük, és burgonyanyomóval teljesen összenyomjuk őket. Kézi mixer segítségével elkezdjük keverni, apránként adagolva hozzá a tejes keveréket. A cél, hogy az elkészült pürében ne legyenek darabok.
Frissen tálaljuk az ételt, a burgonyapürét magas falú, kicsi edényben, a húsgolyót laposban, mellé pedig csemegeuborkát kínálunk.
Ha tetszett a szörny fasírtgolyó karfiolos burgonyapürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!