A hús- és halételek támogatója a
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 500 g darált sertéshús
- 100 g rizs
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 80 g zellergumó
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 ek sertészsír
A mártáshoz
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 700 ml passata
- 500 ml víz
- ½ db zellergumó (kb. 200 g)
- 1 csokor zellerzöld
- só
- 2 ek kristálycukor
A hús- és halételek támogatója a
A hús- és halételek támogatója a
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 500 g darált sertéshús
- 100 g rizs
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 80 g zellergumó
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 ek sertészsír
A mártáshoz
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 700 ml passata
- 500 ml víz
- ½ db zellergumó (kb. 200 g)
- 1 csokor zellerzöld
- só
- 2 ek kristálycukor
A paradicsomos húsgombóc egy imádnivaló kaja! A húshoz hozzáadjuk az átmosott rizst, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a nagyon apróra, kb. 3 mm-es kockára vágott zellert, a sót, a borsot, a köményt és a zsírt, majd alaposan összedolgozzuk, és kb. 70 grammos golyókat formázunk belőle.
A mártáshoz egy nagyobb lábasban zsírt melegítünk, és közepesen erős lángon 4-5 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Beletesszük a lábasba a húsgolyókat, és közepesen erős hőfokon kicsit lepirítjuk őket. Felöntjük a passatával, az üveget kimossuk a vízzel, és azt is beleöntjük. Amikor forr, a paradicsomos szószba tesszük a zellergumót, a zellerzöldet, sózzuk, cukrozzuk, és közepes hőfokon 60 percig főzzük. A főzés alatt fontos, hogy időnként átkeverjük, és ha nagyon besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk. Főtt burgonyával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett a paradicsomos húsgombóc receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több gyerekeknek való finomság, amik ebédre vagy vacsorára szuperül megállják a helyüket:
A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek
Kedjenou csirke – elefántcsontparti fűszeres ragu
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával