Laktózmentes
A kids receptek támogatója a
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- ½ fej vöröshagyma (140 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 650 g zöldborsó
- 500 ml víz vagy alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 150 ml növényi tejszín
A kids receptek támogatója a
A kids receptek támogatója a
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- ½ fej vöröshagyma (140 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 650 g zöldborsó
- 500 ml víz vagy alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 150 ml növényi tejszín
A laktózmentes borsókrémleves első lépéseként az olajat felhevítjük egy lábasban. Rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Beleteszünk a lábasba 400 grammot a zöldborsóból, és közepesen erős lángon 1 perc alatt kissé átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd amikor forr, sózzuk, és kb. 20 percig főzzük.
Ezután egy botmixer segítségével az egészet lepürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt levest visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megmaradt zöldborsót, és forrástól számítva még 10 percet főzzük. Felöntjük a növényi tejszínnel, egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Melegen vagy lehűtve tálaljuk.
Tipp: ha fagyasztott zöldborsóból készítitek, a főzési időt felezzétek meg, a végeredmény így is szuper lesz!
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a laktózmentes borsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!