Hozzávalók
A leveshez
- 1 db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g görög joghurt
- 200 ml víz
- 1 db citrom
- 1 csokor kapor
- 1 tk só
- ½ tk fehér bors
A levesbetéthez
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 50 g csemegeuborka
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek hámozott tökmag
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 50 g görög joghurt
- 1 ág kapor
Hozzávalók
A leveshez
- 1 db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g görög joghurt
- 200 ml víz
- 1 db citrom
- 1 csokor kapor
- 1 tk só
- ½ tk fehér bors
A levesbetéthez
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 50 g csemegeuborka
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek hámozott tökmag
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 50 g görög joghurt
- 1 ág kapor
A kapros uborkaleves első lépéseként az uborkát kisebb darabokra vágjuk, és a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, illetve a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk egy botmixerrel. A víz mennyiségével tudjuk beállítani a számunkra megfelelő állagot. Mehet is a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A levesbetéthez a lila hagymát és a csemegeuborkát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és összekeverjük az olívaolajjal. A tökmagot száraz serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk egy kis sóval együtt.
A behűtött levest tányérba szedjük és a tetejére halmozzuk a hagymás-uborkás ragut. Megszórjuk a pirított tökmaggal, meglocsoljuk joghurttal, helyezünk rá pár levél friss kaprot, és már fogyaszthatjuk is.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a kapros uborkaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Amikor a nyári hőségben nem kívánjátok a nehezebb kajákat, olyankor nagyon jól tud esni egy hűsítő leves:
Hideg kovászosuborka-krémleves bruschettával