Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 250 g csuszatészta
- só
- 250 g túró
- 175 g tejföl
- 3 ek porcukor
- 2 ek étolaj
A tálaláshoz
- 2 ek mandulaforgács
- 2 ek mazsola
Porcukros túrós tészta
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 250 g csuszatészta
- só
- 250 g túró
- 175 g tejföl
- 3 ek porcukor
- 2 ek étolaj
A tálaláshoz
- 2 ek mandulaforgács
- 2 ek mazsola
A porcukros túrós tészta elkészítésének első lépése, hogy a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben készre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.
Amíg fő a tészta, egy tálban összekeverjük a túrót, a tejfölt és a porcukrot.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat melegítünk, és hozzáadjuk a leszűrt tésztát. Erős hőfokon, kevergetve 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a túrós keveréket is. Kb. 1 perc alatt összemelegítjük, majd tányérba szedjük a tésztát, és a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a porcukros túrós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!