A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 200 g makaróni tészta
- só, bors
- 200 g csiperkegomba
- 2 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g pulykamell sonka
- 200 ml passata
- 1 mk morzsolt oregánó
- 1 csipet kristálycukor
- 100 g trappista sajt
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 200 g makaróni tészta
- só, bors
- 200 g csiperkegomba
- 2 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g pulykamell sonka
- 200 ml passata
- 1 mk morzsolt oregánó
- 1 csipet kristálycukor
- 100 g trappista sajt
A milánói makaróni első lépéseként egy lábasban bő, forrásban lévő sós vízben elkezdjük kifőzni a tésztát.
Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a vékonyra szeletelt gombát, hozzáadjuk az olajat, majd jöhet rá a finomra vágott hagyma és a vékonyra szeletelt fokhagyma. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott sonka.
Ha a sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Adunk hozzá pár kanál tésztafőzővizet, majd összeforgatjuk az al dentére főzött tésztával.
Reszelt sajttal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a milánói makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Minden bizonnyal ez a változat a legnépszerűbb a makarónis kaják közül. Pedig, ha tudnátok, még hány tuti változat létezik! Jöjjön pár, ami biztos, hogy tetszeni fog:
Puttanesca makaróni, avagy a szardellás változat
Húsos makaróni jó sok darált hússal
Zöldséges-sajtos makaróni, ha inkább kihagynád a húst