Hozzávalók
- 300 g tisztított narancs
- 300 g tisztított eper
- 300 g körte
- 45 g nádcukor
- 360 ml víz
- 105 g kukoricakeményítő
- 200 g kókuszreszelék
Hozzávalók
- 300 g tisztított narancs
- 300 g tisztított eper
- 300 g körte
- 45 g nádcukor
- 360 ml víz
- 105 g kukoricakeményítő
- 200 g kókuszreszelék
A gyümölcsös zselés cukorka első lépéseként a gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk és egyesével leturmixoljuk őket egy késes aprítóban, 15 g nádcukorral és 120 ml vízzel. Tálakba szűrjük a gyümölcsleveket, és mindegyikhez hozzákeverünk 35 g kukoricakeményítőt.
Egy fazékba öntjük a narancsos-keményítős levet, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett massza állagúra főzzük. Ezt a folyamatot megismételjük a másik kettő gyümölcslével is.
Három téglalap alakú forma alját kibéleljük sütőpapírral. A gyümölcsös masszákat külön-külön beleöntjük a formákba, kicsit lesimítjuk egy spatula segítségével, lefedjük frissen tartó fóliával és 2 órán keresztül hűtőben dermesztjük.
Amikor letelt az idő, kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Szép kockákra vágjuk és megforgatjuk kókuszreszelékben, hogy ne ragadjon. Opcionálisan lehet több cukrot is használni, vagy a kókuszreszelék helyett kristálycukorba forgatni, de a gyerekeknek inkább az eredeti receptet ajánlanám.
- Előkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Ha tetszett a gyümölcsös zselés cukorka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!