Hozzávalók
A töltelékhez
- ½ fej lila hagyma (80 g)
- 250 g darált marhahús
- 1 tk őrölt kömény
- ½ mk őrölt fekete bors
- só
- 1 ek barna nádcukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek étolaj
- 100 g fagyasztott franciasaláta-mix
A sütéshez
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 1 ek fehér szezámmag
Hozzávalók
A töltelékhez
- ½ fej lila hagyma (80 g)
- 250 g darált marhahús
- 1 tk őrölt kömény
- ½ mk őrölt fekete bors
- só
- 1 ek barna nádcukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek étolaj
- 100 g fagyasztott franciasaláta-mix
A sütéshez
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 1 ek fehér szezámmag
A húsos batyu elkészítését a töltelékkel kezdjük. Ehhez a lila hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a darált marhahússal. Hozzákeverjük az összes fűszert, a sót és a szójaszószt, és egy serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor kezd barnulni a hús, hozzáöntjük a zöldségmixet, és közepes lángon 5 percig tovább pirítjuk. Ha kész, félretesszük, hogy kicsit lehűljön.
A leveles tésztát kiterítjük, és kisebb téglalapokra vágjuk. A téglalapok közepére helyezünk egy kevés tölteléket, majd négy oldalról becsomagoljuk, így kialakítva a batyu formát. A batyuk másik oldalát ecsettel lekenjük egy réteg felvert tojással, majd megszórjuk egy kevés szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a húsos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!