Trópusi csirkefalatka

Hozzávalók

1
felnőtt és 1 gyermek részére
+

A 3-4 db nyárshoz

150 g csirkemellfilé
½ fej fehér hagyma
60 g friss ananász
½ db piros kaliforniai paprika
½ db sárga kaliforniai paprika

A páchoz

1 ek szójaszósz
½ ek rizsecet
2 ek ananászlé
1 tk ketchup
1 tk méz
1 tk füstölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Trópusi csirkefalatka

Szaftos, édes husi és ananász, az egyik leglátványosabb étel, ráadásul percek alatt kész is van!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
felnőtt és 1 gyermek részére
+

A 3-4 db nyárshoz

150 g csirkemellfilé
½ fej fehér hagyma
60 g friss ananász
½ db piros kaliforniai paprika
½ db sárga kaliforniai paprika

A páchoz

1 ek szójaszósz
½ ek rizsecet
2 ek ananászlé
1 tk ketchup
1 tk méz
1 tk füstölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkefalatka pácához egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a rizsecetet, az ananászlevet, a ketchupot, a mézet, a pirospaprikát, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, az olívaolajat és a sót.

A csirkemellet, a hagymát, az ananászt és a paprikákat falatnyi, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Tetszőleges sorrendben a nyársra tűzzük őket, majd a nyárs végét egy késsel tompítjuk, hogy ne szúrjon. 

Bekenjük a nyársakat a szósz felével, majd egy tepsire fektetjük őket. Alufóliával letakarjuk, megszurkáljuk a fóliát, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Amikor letelt az idő, levesszük az alufóliát, a maradék szósszal bekenjük újra a nyársakat, és további 10  percig pirítjuk, közben egyszer megfordítjuk. 

TIPP: Grillezni is lehet a nyársakat szabadtéren, de ügyeljünk arra, hogy a husi jól süljön át, a szósz süljön rá, viszont ne kapjon feketés színt! Mehet mellé köretnek basmati rizs.

Nagyobb gyerkőcök (3 éves kor felett) a nyársról is haraphatják, de kisebbeknek szedjük le a falatokat kínálás előtt!

Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 1 kisgyermek és 1 felnőtt adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

csirkefalatka
Trópusi csirkefalatkák

Ha tetszett a trópusi csirkefalatkák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?