Hirdetés

Acquacotta, a toszkán kőleves

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

2 ek olívaolaj
1 fej lila hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 - 4 ág friss kakukkfű
2 szál zellerszár
1 szál répa (nagyobb)
30 g szárított vargánya
1 l zöldségalaplé

A tálaláshoz

2 szelet barna rozskenyér
1 csokor friss petrezselyem
4 db tojás tükörtojásnak megsütve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Acquacotta, a toszkán kőleves

Mint ahogy a nevében is benne van, ez kőleves, tehát tényleg kevés alapanyag kell hozzá, ezért én felturbóztam egy kis szárított gombával, és így sokkal jobb! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

2 ek olívaolaj
1 fej lila hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 - 4 ág friss kakukkfű
2 szál zellerszár
1 szál répa (nagyobb)
30 g szárított vargánya
1 l zöldségalaplé

A tálaláshoz

2 szelet barna rozskenyér
1 csokor friss petrezselyem
4 db tojás tükörtojásnak megsütve
Bevásárlólistához adom

Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott lila hagymát és a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a felszeletelt zellert és répát, belerakjuk a vargányát, felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul a zöldség. 

Acquacotta

Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott kenyeret, kiszedjük, majd ugyanabban a serpenyőben megsütjük a tojást. Tálalás előtt a levesbe szórjuk a kenyeret és a felaprított petrezselymet, és a tojással tálaljuk.

Ha tetszett az acquacotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások