Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
400 g fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem

A galuskához

3 ek liszt
1 db tojás
1 tk puha vaj
víz
1 csipet  só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Anyu zöldborsólevese

A zöldborsóleves sokunk kedvence, de mégis mindenki kicsit másképp készíti. Nekem van egy jól bevált receptem, amit még édesanyámtól tanultam és most meg is mutatom nektek. Persze készíthetitek tésztával is, de szerintem a legfrankóbb vajas galuskával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
246
Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
400 g fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem

A galuskához

3 ek liszt
1 db tojás
1 tk puha vaj
víz
1 csipet  só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.

A lisztet, a tojást,a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.

 Ha tetszett a zöldborsóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?