Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
2 db fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
2 db sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csapott tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem

A galuskához

Hozzávaló kipipálva
3 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 tk puha vaj
Hozzávaló kipipálva
víz
Hozzávaló kipipálva
1 csipet  só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Anyu zöldborsólevese

A zöldborsóleves sokunk kedvence, de mégis mindenki kicsit másképp készíti. Nekem van egy jól bevált receptem, amit még édesanyámtól tanultam és most meg is mutatom nektek. Persze készíthetitek tésztával is, de szerintem a legfrankóbb vajas galuskával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
261
Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
2 db fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
2 db sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csapott tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem

A galuskához

Hozzávaló kipipálva
3 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 tk puha vaj
Hozzávaló kipipálva
víz
Hozzávaló kipipálva
1 csipet  só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.

A lisztet, a tojást,a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.

 Ha tetszett a zöldborsóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?