Hozzávalók
A leveshez
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
A galuskához
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- 1 tk puha vaj
- víz
- 1 csipet só
Hozzávalók
A leveshez
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 400 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
A galuskához
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- 1 tk puha vaj
- víz
- 1 csipet só
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.
A lisztet, a tojást,a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.