Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem

A galuskához

3 ek liszt
1 db tojás
1 tk puha vaj
víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Anyu zöldborsólevese

A zöldborsóleves sokunk kedvence, de mégis mindenki kicsit másképp készíti. Nekem van egy jól bevált receptem, amit még édesanyámtól tanultam és most meg is mutatom nektek. Persze készíthetitek tésztával is, de szerintem a legfrankóbb vajas galuskával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
42
Hirdetés

Hozzávalók

A leveshez

2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem

A galuskához

3 ek liszt
1 db tojás
1 tk puha vaj
víz
Bevásárlólistához adom

A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.

A lisztet, a tojást,a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások