Hirdetés
Húsvéti menü

Az igazi paradicsomleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek olaj
1 ek liszt
70 g sűrített paradicsom
700 ml passata (passzírozott paradicsom)
½ fej zeller
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
2 ek cukor
700 ml víz
só, bors
80 g betűtészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az igazi paradicsomleves

A menzakaják közül szerintem az egyik legklasszabb a paradicsomleves betűtésztával. Ha egy kis gyermekkori ízre vágysz, vagy csak egy könnyen összedobható levest akarsz csinálni, akkor készítsd el ezt a paradicsomlevest!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek olaj
1 ek liszt
70 g sűrített paradicsom
700 ml passata (passzírozott paradicsom)
½ fej zeller
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
2 ek cukor
700 ml víz
só, bors
80 g betűtészta
Bevásárlólistához adom

Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is.

Beledobáljuk a zellerszárat és a zellergumót egészben, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, 1 órán át gyöngyözve főzzük, ezután megcukrozzuk. A betűtésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd a betűtésztával kínáljuk.

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások