Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 - 150 g zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek cukor
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 - 150 g zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek cukor
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta
Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is.
Beledobáljuk a zellerszárat és a zellergumót egészben, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, 1 órán át gyöngyözve főzzük, ezután megcukrozzuk. A betűtésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd a betűtésztával kínáljuk.
Ha tetszett a paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!